Zadar: Britanski vojaki s svojim nasilnim vedenjem vnesli razburjenje med prebivalce

3. 7. 2019
Deli
Zadar: Britanski vojaki s svojim nasilnim vedenjem vnesli razburjenje med prebivalce (foto: Profimedia)
Profimedia

Hrvaški mediji so v minulih dneh poročali o težavah, ki so jih povzročali pripadniki britanskih vojaških enot med njihovim dopustom v slikovitem dalmatinskem mestu Zadru.

Britansko veleposlaništvo v Zagrebu je zato začelo s preiskavo incidentov, v katerih so minuli teden sodelovali pripadniki britanskih vojaških enot. Čeprav še ni znano, kakšne sankcije jih čakajo, bodo za svoje nedostojno vedenje zagotovo kaznovani, poroča Slobodna Dalmacija. 

Policija v Zadru je namreč prejela prijavo treh 19-letnikov, ki jih je minuli teden napadla skupina pijanih britanskih vojakov. Mladostniki so se zabavali pred znanim nočnim klubom, ko so jih napadli britanski vojaki. Domačini so bili v pretepu poškodovani, v bolnišnici so jim diagnosticirali lažje telesne poškodbe.

Domačini so se pritoževali tudi zaradi nedostojnega vedenja britanskih gostov: ti naj bi urinirali na javnih prostorih, se nedostojno vedli oziroma nagovarjali ženske, nekateri gostinci so se pritožili, da Britanci niso hoteli poravnati računa in podobno, poročajo hrvaški mediji. Nekateri očividci trdijo, da je britanski vojak z nogo podrl kamniti stolpič pred cerkvijo sv. Marije v Zadru. Stolpič je dejansko podrt, a zadarska policija nima informacij o storilcu.

Britanski vojaki so prišli v Zadar na oddih iz Udbine, kjer so sodelovali na mednarodni vojaški vaji skupaj z drugimi pripadniki Natovih enot.

 
 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ