N.Z. | 28. 3. 2022, 11:58

Zakaj so skočili z balkona? Člani družine so imeli diplome in uspešne kariere

profimedia

Francoski mediji pišejo, da je francoska družina živela v ogromnem stanovanju, uporabljali pa so le dve sobi, saj je bil preostanek stanovanja zatrpan s konzervami in zdravili.

Še vedno ni znan razlog skupinskega skoka petčlanske družine s sedmega nadstropja stavbe v centru švicarskega mesta Montreuxa.

Incient se je zgodil minuli četrtek, po skoku z balkona je preživel le 15-letni deček, medtem ko so moški, dve ženski in deklica podlegli poškodbam. Po zadnjih podatkih se je dečkovo zdravstveno stanje stabiliziralo, v tragediji pa je izgubil sestro, starše in teto. Policija se medtem trudi z analiziranjem mobilnega telefona in čaka, da bo fant toliko pri sebi, da bo s svojim pričanjem osvetlil ozadje tragedije.

Francoski mediji so se razpisali, da je družina živela v velikem stanovanju, v katerem pa so za bivanje uporabljali le dve sobi, saj so bile ostale zatrpane s konzervami in zdravili. Med ljudmi so se razširile govorice, da ima prste v zadevi nekakšna sekta ali pa da je šlo za ’preperje’ (t. j. tiste ljudi, ki si kopičijo zaloge in pripravljajo na najbolj črne scenarije konca sveta).

V medijih so se pojavile tudi informacije o posamičnih družinskih članih. Vsi po vrsti so imeli ugledne kariere.

40-letni moški naj bi bil briljanten inženir, ki je diplomiral na prestižni pariški fakulteti École polytechnique. V Parizu je delal v IT oddelkih nekaj ministrstev, nato pa odšel v Švico, kjer je delal v podjetju, ki je specializirano za prodajo vstopnic na internetu. Gre za isto podjetje, ki je prezelo razdeljevanje vstopnic za Euro 2016 v Franciji. Kasneje se je odločil za samostojno kariero.

Žena neimenovanega moškega in njena sestra dvojčica sta bili prav tako visoko izobraženi. Ena je imela diplomo iz oftamologije, druga pa iz stomatološkega področja. Kot navajajo francoski mediji, naj bi bili obe vnukinji prestižnega alžirskega književnika, ki je umrl pred 60 leti. Ubili naj bi ga pripadniki desničarskega gibanja, ki so nasprotovali neodvisnosti Alžirije. Prav letos so na zahtevo Emmanuela Macrona književnika počastili s slavnostno prireditvijo.

Mama v tragedijo vpletenih otrok naj bi leta 2014 ostala brez licence v času, ko je še delala v ortodontski ordinaciji v Bulleu, ki jo je osnovala nekaj let pred tem. Razlog odvzema licence naj bi bili ’administrativni razlogi’.

Zadnje delovno mesto njene sestre je bila Univerzitetna bolnišnica v Ženevi. Njena bivša kolegica naj bi za Blick povedala, da je veljala za zelo kompetentno in vestno oftamologinjo. Poročena je bila s francoskim strokovnjakom za varnost računalniških sistemom. Ločila sta se pred sedmimi leti.

Francoski časnik Journal du Dimanche je poskušal navezati tudi kontakte s sorodniki družine, a so izvedeli le, da so z družino povsem izgubili stik že pred 15 leti. »Pol leta potem, ko sta se poročila, sta brutalno prekinila vse vezi,« je povedal eden od sorodnikov.