27. 5. 2019, 14:33 | Vir: STA

Zaradi gojenja in posesti droge pripor za 42-letnika

PU Ljubljana

Policisti so v večjem poslovnem objektu v Šiški odkrili več paketov kokaina, 530 sadik in 31 paketov že posušene konoplje ter večjo količino pripomočkov za njeno gojenje. Zaradi tega so odvzeli prostost 42-letniku iz okolice Ljubljane, ki je ob prijetju imel pri sebi 1,6 kilograma kokaina, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Policisti policijske postaje Šiška so v maju prijeli prijavo, da naj bi 42-letni slovenski državljan v večjem poslovnem objektu v Šiški gojil prepovedane droge, pri čemer naj bi mu pomagal 43-letni državljan Bosne in Hercegovine. Osumljenca so policisti prijeli in jima odvzeli prostost 14. maja v Ljubljani. Ob prijetju je imel 42-letnik pri sebi 1,6 kg bele grudaste snovi, za katero je bilo kasneje ugotovljeno, da vsebuje kokain, je na novinarski konferenci pojasnil komandir Dejan Čulk.

Hišne preiskave v Ljubljani in Kranju

Na podlagi odredbe sodišča za preiskavo prostorov so policisti opravili hišne preiskave na območju Ljubljane in Kranja ter preiskali osebna vozila osumljencev.

Pri preiskavi poslovnega objekta v Ljubljani so ugotovili, da sta osumljenca preko svojih podjetij v začetku leta 2018 najela poslovni objekt v Šiški. Skladiščne prostore objekta sta preuredila tako, da sta v njih proizvajala prepovedano drogo. V dveh ločenih prostorih so našli 530 sadik konoplje, 31 večjih paketov že posušene konoplje in več pripomočkov za gojenje.

Pri preiskavi hiše 42-letnega osumljenca v okolici Kranja so policisti odkrili in zasegli še 440 sadik konoplje rastline, več pripomočkov za njeno gojenje in več pripomočkov za gojenje konoplje pod umetno ustvarjenimi pogoji. V vozilu 42-letnika so policisti našli in zasegli več mobilnih aparatov in zavojček prepovedane droge kokain.

Kazensko so ga ovadili in privedli na zaslišanje

Po zaključenih aktivnostih so zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami 42-letnega osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Pridržanje zoper 43-letnika je bilo po zbranih obvestilih odpravljeno, tudi zanj bodo podali kazensko ovadbo. V preteklosti policija storilcev še ni obravnavala za tovrstna kazniva dejanja.

Policisti preiskujejo tudi nezakonit odjem elektrike na škodo dveh podjetij za distribucijo električne energije. Po zbranih podatkih bodo zoper 42-letnega osumljenca podali še kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja velike tatvine. Z dejanjem je omenjeni podjetji oškodoval za več tisoč evrov.

Policisti so v letošnjem letu odkrili dva prostora za gojenje oziroma proizvodnjo prepovedanih drog, v celem letu lani pa 13 tovrstnih prostorov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord