27. 4. 2018, 10:49 | Vir: STA

Zaradi praznika in začetka prvomajskih počitnic povečan promet proti Primorski

Anže Malovrh/STA

Zaradi praznika in začetka prvomajskih počitnic je po informacijah Prometno-informacijskega centra močno povečan promet na primorski avtocesti proti Kopru, na več odsekih je promet lahko tudi upočasnjen. Čakalna doba pri izstopu iz države je po zadnjih podatkih na mejnih prehodih Sočerga, Jelšane, Vinica, Dobovec in Gruškovje.

Zgoščen promet je sicer tudi na zahodni ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje proti Primorski ter na cestah Podlehnik-Gruškovje in Postojna-Ilirska Bistrica-Jelšane, so opozorili na prometnoinformacijskem centru.

Zaradi burje je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Žival na cestišču pa ovira promet na primorski avtocesti pred razcepom Gabrk proti Ljubljani.

Danes sicer velja omejitev tovornega prometa na 7,5 ton med 8. in 21. uro, so še zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Posebno obvestilo!

Na primorski avtocesti je zaradi gašenja gorečega vozila oviran promet na priključku Postojna, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Kot je razvidno s cestnih kamer, je na izvozu z avtoceste iz smeri Ljubljane na cestninski postaji kolona vozil. Požar gasijo gasilci.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel