Zasilni pristanek letala na avtocesti med Zagrebom in Reko

17. 8. 2019 | Vir: STA
Deli
Zasilni pristanek letala na avtocesti med Zagrebom in Reko (foto: profimedia)
profimedia

Na avtocesti Zagreb-Reka je danes zasilno pristalo manjše športno letalo tipa cessna 150, ki mu je odpovedal motor. Poškodovanih ni bilo, navaja hrvaški portal 24 sata.
 

"Začel je krožiti nad nami, spustil se je zelo nizko, a smo mislili, da je to običajno. Nato smo ugotovili, da bo pristal tu. Malo je vijugal po sredini ceste, dokler ni zadel desne ograde in ostal na odstavnem pasu. Iz letala sta izstopila prestrašena ženska in moški," je povedal moški, ki je dogodek posnel.

V letalu sta bila učenka srednjih let in njen inštruktor, izkušeni dolgoletni pilot. Pristati sta morala, ker jima je v zraku odpovedal motor. Nameravala sta sicer poleteti do letališča v Grobniku, tam opraviti nekaj vzletov in se vrniti v Zagreb.

Pri pristanku ni prišlo do trka s kakšnim od avtomobilov, prav tako ni bil nihče poškodovan. Po navedbah Hrvaškega avtokluba (HAK) zaradi zasilnega pristanka letala promet med predorom Javorova kosa in razcepom Ravna Gora poteka po enem pasu. 

Očitno pristanki letal na avtocesti niso redkost. Danes se je nekaj podobnega zgodilo v New Jerseyju, pred tremi dnevi pa v New Yorku (video). 

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju