6. 1. 2019, 15:08 | Vir: STA

ZDA likvidirale domnevnega terorista iz mreže Al Kaida Džamala al Badavija

STA

ZDA so ubile domnevnega terorista iz mreže Al Kaida Džamala al Badavija, ki naj bi načrtoval smrtonosni napad na ameriški rušilec Cole v Adenskem zalivu pred 18 leti. To je danes na Twitterju potrdil tudi ameriški predsednik Donald Trump.

Al Badavi naj bi bil ubit v napadu ameriškega letalstva v torek v Jemnu. O posledicah tega napada zaenkrat ni bilo nič znanega, Trump pa je zdaj sporočil, da je bil pri tem ubili al Badavija.

"Naša velika vojska je izvedla pravico za junake, ki so bili ubiti in ranjeni v strahopetnem napadu na USS Cole. Ravnokar smo ubili vodjo tega napada, Džamala al Badavija. Naše delo proti al Kaidi se nadaljuje. Nikoli ne bomo prenehali v našem boju proti radikalnemu terorizmu," je poudaril Trump v tvitu.

V samomorilskem napadu na rušilec Cole oktobra 2000 je bilo ubitih 17 ameriških mornarjev na krovu ladje. Napad s čolnom, polnim eksploziva, naj bi načrtoval al Badavi. Kot navaja nemška tiskovna agencija dpa, so tega domnevnega terorista v Jemnu že dvakrat prijeli, a mu je še vsakič uspelo pobegniti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord