7. 10. 2020, 15:14

Zdravniki o Trumpovem zdravstvenem stanju: "Ta pacient ni zdrav!"

profimedia

Natančno tako so videti pacienti, ko velik del njihovih pljuč ne uspe izmenjati kisika in ogljikovega dioksida, je rekel prof. dr. Bob Wachter.

Posnetki Donalda Trumpa, ko je ta zapustil bolnišnico, nato pa pred kamerami vidno hlastal za zrakom, je na družbenih omrežjih in v medijih pokomentiralo kar nekaj zdravnikov.

Eden od njih je bil dr. Talmadge King Jr., dekan na USCF-ju in vodilni svetovni strokovnjak za bolezni pljuč.

"Na posnetkih se jasno vidi, da dihanje ameriškega predsednika oteženo, nekateri komentarji pa kažejo tudi, da vidno trpi bolečine. Prav oteženo dihanje je eden od simptomov za covid-19, ona pa pri svojih 74 letih vsekakor spada v rizično skupino. Ker se je ob vsem skupaj še precej razburjal, bi to lahko močno poslabšalo njegovo situacijo. Ko je hodil, je bilo vidno, da trpi zaradi oteženega dihanja. Napravil je le 60 korakov in ob tem kar dvakrat zastal teer se povzpel na 30 stopnic. Sicer ni znano, kakšna je bila raven kisika v njegovi krvi, ko je zapustil bolnišnico Walter Reid, vendar njegova 'energija' ni realna. Verjetno gre zgolj za stranske učinke steroidov (deksametazona). Pa tudi druge težave opažam."

Z njim se je na Twitterju strinjal tudi dr. Bob Wachter in zapisal: "Natančno to se dogaja s pacienti, katerih pljuča ne uspejo izmenjati kisika in ogljikovega dioksida. "Naravnost strašljivo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord