Navdihujoče misli, ki bodo spremenile vaš pogled na svet

6. 5. 2021
Deli
Navdihujoče misli, ki bodo spremenile vaš pogled na svet (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekaj čudovitih misli in citatov, ki nas spomnejo na našo vez z enim in edinim domom - planetom Zemljo. Najdite v njih svoj navdih. 

"Zemlja je kot lepa nevesta, ki za okras ne potrebuje draguljev, ki jih je obdelal človek, temveč je zadovoljna z zelenjem svojih travnikov, zlatim peskom svojih morskih obal in dragocenimi kamninami svojih planin." (Kahlil Gibran) 

"Čuvajmo naš modro-zeleni planet. To je naša zibelka, tu je naš dom. Z globokim spoštovanjem stopajmo po njenem površju in naj naši koraki ostanejo neopazni. Bodimo hvaležni za njene neprecenljive darove in njeno neskončno dobroto vračajmo z ljubeznivim ter harmoničnim sobivanjem z vsemi njenimi prebivalci."
(Timea Varga)

"Človeško srce, ki je proč od narave, postane trdo."
(Standing Bear)

"Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni. Lahko pomagamo ustvarjati zdrav planet, na katerem lahko uspevamo ter veselo in mirno živimo. Toda tega ne bomo dosegli, dokler ne bomo ljubili sebe."
(Louise L. Hay)

"Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, če ne bomo spremenili svojih navad." 
(Louise L. Hay)

"Zemlja ne pripada človeku. Človek pripada Zemlji. To dobro vemo. Vse je povezano med seboj, tako kot družino druži kri. Vse je povezano. Človek ni stvarnik tkanja življenja, ampak samo vlakno v njem. Kar naredi s tkanjem, dela tudi s samim seboj." (Chief Seattle)

"Zemlja ne pripada nikomur. Kdor si jo lasti, je njen suženj in ne svoboden Zemljan." (Rudi Kerševan)

"Vse, od najmanjše travice, najmanjšega žužka do najmogočnejšega drevesa, je povezano z ljudstvi tega Planeta in materjo Zemljo, njenimi vetrovi, ognji in vodami." (Julia Doria)

"Celo najbolj skeptični fiziki so začeli priznavati, da zamah metuljevih kril lahko
povzroči vremenske spremembe tisoče kilometrov daleč. Vse, kar počnemo,
šteje." (Gloria Steinem)

"Če bi bila Zemlja vaše telo, bi lahko občutili bolečino na vseh področjih, kjer je prizadeta - vojne, politično in ekonomsko zatiranje, lakota in onesnaženje  pustošijo na vseh koncih." (Tich Nhat Hanh)

"Zbolimo zato, ker smo tako oddaljeni od Matere Zemlje. Zato je treba včasih iti ven in biti v naravi. To je zelo pomembno. Mi in naši otroci bi morali biti zopet v stiku z Materjo Zemljo." (Tich Nhat Hanh)

"Kadar v smeti vržemo plastično vrečko, vemo, da je drugačna od bananinega olupka. Da bo postala roža, bo potrebovala zelo veliko časa. 'Ko vržem v smeti plastično vrečko, vem, da mečem v smeti plastično vrečko' Že tako zavedanje pomaga, da varujemo Zemljo, sklepamo mir in skrbimo za življenje v sedanjem trenutku in prihodnosti." (Tich Nhat Hanh)

"Gost si na tem planetu, zato se pričakuje od tebe, da boš zapustil takega, kakršnega si našel, ali boljšega. Skrbeti moraš za druge življenjske oblike, ki ne znajo govoriti ali si pomagati. Odgovoren si za obljube, ki jih daješ, za dogovore, ki jih sklepaš, in za rezultate svojih dejanj." (Marlo Morgan)

"Zemlja, na kateri živimo, bo slabša ali boljša le toliko, kolikor bomo mi slabši ali boljši. In tu nastopi moč ljubezni. Zakaj če ljubimo, si zmeraj želimo biti boljši, kakor smo." (Paulo Coelho)

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Metropolitan.si

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju