R.S. | 5. 10. 2022, 07:05

Ženska na tržnici prodajala strupene gobe, več ljudi v kritičnem stanju

Profimedia/fotomontaža

72-letnica naj bi nabrala tudi nekaj pisanih gob, s črnimi pikami. Oblasti niso prepričane, ali je vedela, katere so strupene in katere ne. 

Srbski mediji poročajo o 72-letni Mariji, ki je na tržnici prodajala strupene gobe. 10 bolnikov iz Šabca se zaradi zaužitja strupenih gob zdravi na Vojnomedicinski akademiji v Beogradu. Osem jih je v kritičnem stanju. Policija je 72-letnico aretirala. 

Mislili so, da gre za jurčke in lisičke

Zastrupljeni pacienti so gobe kupili pri nepooblaščenem prodajalcu na tržnici v Šabcu. Mislili so, da gre za jurčke in lisičke. Treh vrst strupenih gob, ki jih je prodajala 72-letnica, jim še ni uspelo identificirati. 

Profimedia

Marija G. je gobe na tržnici prodajala ob petkih. "Nabrala je tudi nekaj pisanih, s črnimi pikami. Ne vem, ali sploh ve, katere so strupene in katere ne. Danes so v vas prišli inšpektorji in vprašali, kje živi Marija. Šli so do njene hiše in jo z avtom odpeljali v Šabac," je povedal neimenovani vir za portal mondo.rs. 

Nabirajte in uživajte le gobe, ki jih dobro poznate. Ne nabirajte starih gob in gob, ki rastejo v bližini komunalnih odlagališč. Največ strupenih gob povzroča slabost, bruhanje, bolečine v trebuhu in drisko. Nekatere gobe pa lahko povzročijo celo okvaro jeter in drugih organov. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord