Mateji Železnik se je po lepotnem posegu odprl pogled

Mateja Železnik (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
7. 1. 2014

Tudi druga srečnica Mateja Železnik, ki jo je v naši akciji Polepšajte si življenje za lepotno operacijo izbrala zdravniška ekipa iz zagrebške klinike Dr. Tončić, je spregovorila o dnevu, ki se ga bo z veseljem spominjala vse življenje.

Mateja se je v akcijo Polepšajte si življenje prijavila zaradi težav s povešenimi vekami, ki so ji dobesedno zaprle pogled. Ker so ji veke visele na trepalnicah, že nekaj let ni uporabljala maskare, več čas pa si jih je tudi fizično popravljala (več o tem lahko preberete TUKAJ).

Danes je Mateja nasmenjana kot še nikoli, saj je z rezultatom lepotnega posega, ki ji je podarila zagrebška klinika Dr. Tončić izjemno zadovoljna. V Zagreb se je v spremstvu družine odpravila 17. decembra, kjer so jo je Dr. Dinko Tončić po opravljenih preiskavah že prvi dan tudi operiral.

Tončić

"Najprej moram pohvaliti celotno zdravniško ekipo, ki je bila profesionalna in prijazna od začetka do konca. Takole v šali pravim, da če bi bilo pri nas tako v bolnišnicah, bi bila z veseljem bolna," se zasmeji Mateja in pove, da je celotni poseg trajal približno 45 minut in je povsem neboleč.

Po posegu je sledilo okrevanje in klasično hlajenje z obkladki. "Nekoliko mučno mi je bilo edino prve tri dni, in sicer zaradi dolgotrajnega ležanja na hrbtu brez vzglavnika, kar je potrebno v izogib podplutbam. Po enem tednu sem se vrnila na kliniko Tončić, da so mi odstranili šive, nato pa sem v Zagreb potovala še zadnji dan v letu 2013, ko me je dr. Tončić še zadnjič pregledal in ugotovil, da je svoje delo odlično opravil."

Mateja Železnik

In z njim se strinja tudi Mateja. "Kdor me ni videl pred operacijo, ne ve, da sem imela kakršenkoli poseg, saj se popolnoma nič ne vidi. Sicer bo čisto končni rezultat viden čez približno dva meseca, ko bosta reza dokončno zaceljena in bodo vse modrice in otekline popolnoma izginile. Tudi moji bližnji so navdušeni, predvsem pa sem izjemno zadovoljna, da bolje vidim. Gor vidim, v stran ... znova uporabljam maskaro. Lepotni poseg mi je odprl pogled, dvignila pa se mi je tudi samozavest. Presrečna sem."

Matejino lepotno preobrazbo so spremljale tudi kamere, videoposnetek si lahko ogledate TUKAJ.