4. junija bo v parku Tivoli potekal 6. dm tek za ženske

Vir: Govori.se
25. 5. 2011

Letos bo 4. junija v ljubljanskem parku Tivoli potekal že tradicionalni dm tek za ženske, ki se s številčnostjo udeležbe postavlja na drugo mesto med slovenskimi maratoni.

Prireditve se je lansko leto udeležilo 6.224 tekačic, ki so se pomerile na 5 in 10 kilometrski preizkušnji, in 2.500 otrok do 12 let, ki so uspešno premagali proge, dolge 400 in 800 metrov. Prijave za letošnji tek potekajo že od 20. aprila in so številčno poskočile, saj je trenutno prijav tekačic že čez 3.600, potekale pa bodo po nižji ceni startnine v vseh prodajalnah dm do vključno 22. maja, po redni ceni pa bo prijava možna tudi na prizorišču 3. in 4. junija. Novost letošnjega leta so tudi prijave navijačev na prizorišču, ki bodo v enotnih barvah spodbujali tekačice in Oskarje.

Vrhunec sezone

Številne športne rekreativke si dm tek za ženske postavljajo za motivacijski vrhunec sezone, zato so jim v spodbudo tudi skupinske priprave, ki že od začetka aprila potekajo ob četrtkih v večjih slovenskih mestih, in sicer Ljubljani, Kranju, Mariboru, Celju, Kopru in Novi Gorici.

Skupinske priprave, ki so za vse udeleženke brezplačne, potekajo pod vodstvom izkušenih tekaških trenerjev in športnih strokovnjakov, ki jih bodo na ogled 5 in 10 kilometrskih prog vodili 3. junija 2011.

Novosti

Letošnji dm tek za ženske je v svoji organizaciji doživel številne novosti, ki bodo naredile tek še bolj prijazen do tekačic.

* Za vse tekačice bodo Slovenske železnice in avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa omogočili brezplačne prevoze.

* Za družinske člane pa imajo tekačice 50 % popust pri nakupu vozovnic. Vse tekačice lahko koristijo tudi  brezplačno parkiranje na Dolgem mostu v Ljubljani, od koder bodo organizirani brezplačni avtobusni prevozi LPP do prizorišča.

* Glede same organizacije tekaškega maratona letos tekačice čaka spremenjena trase proge na 10 kilometrov, ki bo poleg koridorjev za delitev tekačic glede na predvidene čase teka, omogočila nemoten potek teka tako na 5 kot na 10 kilometrov.

Tek ambasadorjev

Letos se bodo v tekaških preizkušnjah pomerili tudi ambasadorji 6. dm teka, in sicer Jure Košir, Denis Avdič, Alenka Godec, Špela Grošelj, Jernej Tozon, Tina Fabjan in drugi, ki bodo organizatorjem pomagali tekaško prireditev tudi dobrodelno obarvati. Ambasadorji dm teka se bodo udeležencem podpisovali na majice, za kar bo udeleženec v dobrodelni sklad prispeval simboličen 1 €. Zbrani znesek bo podjetje dm drogerie markt podvojilo in ga namenilo za dobrodelno pomoč.

Tekaški prireditvi bo tudi letos sledila zabavna prireditev za vso družino. Za zabavni del bodo poskrbeli Čuki, Alenka Godec in Špela Grošelj.

Nagrada

Tudi letos bo izžrebana srečna tekačica, ki bo prejela avtomobil Seat Ibizo v trajno last. Potekala bo tudi bio tržnica, kjer se bodo predstavili bio pridelovalci iz vse Slovenije, otroci pa bodo lahko uživali v zabavnem športno-animacijskem programu ali se lotili spretnosti poslikav obraza.

Več o 6. dm teku za ženske je na voljo na spletni strani www.tekzazenske.si, kjer sledijo številne pomembne informacije o zdravi prehrani in  načinu življenja, o pripravah, prijavah, poteku prireditve, o organizatorjih in partnerjih projekta.

Tek za ženske na Facebook-u pa omogoča hiter dostop do trenutno pomembnih informacij in ponuja možnost za izmenjavo mnenj in nasvetov med tekačicami ali navijači.