Dobrodelna akcija z Alenko Tetičkovič

Dobrodelna akcija z Alenko Tetičković (foto: Arhiv Nova KBM) Arhiv Nova KBM
Vir: Govori.se
8. 3. 2012

V Novi KBM so v začetku februarja povabili zaposlene, da darujejo otroške in mladinske knjige, ki jih ne potrebujejo več in tako razveselijo še druge otroke. Skupaj so zbrali več kot 800 knjig in z njimi razveselili tudi male bolnike v Kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru. Na predaji knjig je sodelovala tudi podpornica akcije in priljubljena dramska igralka Alenka Tetičkovič.

»Veseli nas, da so se naši zaposleni tako pozitivno odzvali in v akciji Pripravljeni na branje zbrali toliko otroških in mladinskih knjig,« je ob predaji povedala Katarina Žvižaj, vodja poslovalnice Nova KBM Koroška Vrata v Mariboru.

Februarska akcija je le ena od mesečnih akcij internega programa

V Novi KBM se akcije internega programa izvajajo že več kot leto dni, v letošnjem letu pa teče pod imenom »Pripravljeni na«. V akcijo so se vključili zaposleni iz 25 poslovnih enot banke, k sodelovanju pa so povabili tudi komitente banke.

Skupaj so zbrali več kot 800 knjig, ki jih bo Nova KBM poleg Klinike za pediatrijo UKC Maribor podarila še oddelku za invalidno mladino Stara Gora Fundacije Vrabček v Novi Gorici in ljubljanskemu Društvu za nenasilno komunikacijo, ki skrbi za varne hiše za ženske in otroke, ki so bili žrtve nasilja.

Namen internih aktivnosti je skupno soustvarjanje delovnega okolja, v katerem je prijetno delati. Številni zaposleni v Novi KBM so tudi sami starši, zato se zavedamo stiske, ki jo doživljajo bolni otroci v bolnišnici. Verjamemo, da bodo knjige, ki so nekoč razveseljevale nas in so ob njih uživali naši otroci, razveselile in krajšale čas tudi malim bolnikom.

S podarjenimi knjigami razveseljujemo male bolnike

Predstojnica klinike, doc. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., je ob predaji knjig povedala: »V naši bolnišnici se trudimo otrokom omogočiti prijetno okolje, v katerem želimo aktivnosti približati njihovemu vsakdanu. V ta namen lahko otroci v naših učilnicah in igralnicah ustvarjajo, se igrajo, berejo knjige ali počnejo druge vsakdanje stvari tako kot doma. Še posebej smo veseli, če nam pri ustvarjanju prijetnejšega bivanja naših otrok pomagajo zunanje organizacije, saj so naše zmožnosti precej omejene. Ob tej priložnosti smo še posebej hvaležni zaposlenim Nove KBM, ki so se spomnili na bolne otroke v UKC Maribor in jim s podarjenimi knjigami popestrili bolnišnične dni.«

Na predaji knjig je sodelovala tudi podpornica akcije in priljubljena dramska igralka Alenka Tetičkovič. Ob tej priložnosti je z interpretiranjem znane pravljice Svetlane Makarovič, Pekarna Mišmaš, navdušila in razveselila otroke, ki se zdravijo v mariborski Kliniki za pediatrijo.