Film Wolverine že v kinu

26. 7. 2013 | Promocijsko sporočilo

Ta teden je na velika platna prišla akcijska domišljijska pustolovščina Wolverine (The Wolverine). Distributer Blitz Film vas vabi, da si jo ogledate v vašem kinu!

Največja ikona franšize Možje X, ki se podaja na epsko popotovanje po sodobni Japonski, na katerem Logana (Hugh Jackman) – stoletje starega mutanta iz proslavljene serije stripov, znanega kot Wolverine – posesa v svet, kakršnega ni videl že od druge svetovne vojne.

V temačnem svetu japonske mafije (jakuze) in samurajev– nenadoma na begu pred skrivnostno in prelepo dedinjo ter pri tem prvikrat soočen z morebitno pravo smrtnostjo – se znajde na robu svojih fizičnih in čustvenih zmogljivosti; tako daleč ga še nikoli niso prignali. Na nevarnem popotovanju, na katerem odkriva junaka v sebi, se bo moral Logan spoprijeti ne le z mogočnimi sovražniki – tako z mutanti kot z ljudmi – temveč tudi z duhovi iz lastne preteklosti. Ko bo svoje nabrušene kremplje prekrižal s samurajskimi meči, se prebijal skozi blodnjak ljubezni, izdaje in časti, bo naposled resnično dojel ceno življenja, ki mu ni konca.

Wolverine je prvič oživil leta 1974 na zadnji strani ene od številk stripa The Incredible Hulk, v kateri je bila naznanjena njegova pridružitev Možem X. Kmalu zatem je postal znan po vsem svetu, pravi super zvezdnik med nadnaravnimi junaki, in se osamosvojil v osemdesetih v miniseriji štirih stripov, ki jih je ustvaril Chris Claremont (pisec za Može X) in jih izrisal Frank Miller, v kateri se junak sam poda na Japonsko. Tam se znajde v vrtincu zločina, izdaj in časti, v katerem se mora soočiti z lastnimi strahu vrednimi sposobnostmi in doslej še neodkrito ranljivostjo.

Zgodba je bila v navdih tudi za oskarja nominiranemu Hughu Jackmanu, med oboževalci lika najbolj priljubljenemu Wolverineu , ki je junaku življenje vdihnil že v šestih uspešnicah o Možeh X – ravnokar pa snema že sedmi film v franšizi. V tej doslej še ne povedani zgodbi iz zgodovine svojega lika je Jackman videl redko priložnost, da se še poglobi v Wolverineovo neuničljivost in hkrati na novo osvetli njegove temačne plati: »Logana boste videli bolj ranljivega, v bolj tveganih položajih in še hujšo pošast kod kdaj koli doslej. Bojuje se s svojo identiteto, z razlogom za svoj obstoj; odločiti se mora, ali naj sploh sprejme svojo naravo.«

Ste vedeli, da je wolverine roparska žival, ki živi v severnih polarnih pokrajinah in mu v slovenščini rečemo rosomáh? Na fotografiji si oglejte glavnega igralca Hugha Jackmana, ko se je slikal v živalskem vrtu skupaj z omenjeno živaljo.