Promo sporočilo Promocijsko sporočilo

Govori se ... o četrti generaciji zložljivih naprav Samsung Galaxy Z serije

31. 8. 2022
Deli
Govori se ...  o četrti generaciji zložljivih naprav Samsung Galaxy Z serije (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Ko je podjetje Samsung leta 2019 predstavilo prvi pregibni pametni telefon, je to pomenilo nov velik mejnik v tej industriji. Število uporabnikov pregibnih telefonov je v zadnjih letih naraslo.

Lani je podjetje zabeležilo že skoraj 10 milijonov dobavljenih pregibnih pametnih telefonov po vsem svetu. Da bi sledili svoji zavezi postavljanja trendov in smernic morajo z vasko novo generacijo narediti nekaj inivativnih korakov naprej. Četrta generacija Samsung Galaxy Z serije zložljivih pametnih telefonov tako ponovno premika meje vsestranskosti, zagotavlja večjo produktivnost, možnosti prilagajanja in izjemne izkušnje s FlexCam. 

Galaxy Z Fold4 je najzmogljivejši zložljiv pametni telefon podjetja Samsung doslej. Njegove funkcionalnosti so izjemne ne glede na to, ali je odprt, zaprt ali v načinu Flex. Poleg tega je prva naprava, ki že tovarniško vsebuje operacijski sistem Android 12L, posebno različico operacijskega sistema Android, ki jo je Google ustvaril za izkušnje z velikimi zasloni, vključno z zložljivimi napravami. Telefon navdušuje tudi z izjemnim 19,3-centimeterskim glavnim zaslonom, ki je svetlejši in ima frekvenco osveževanja 120 HZ, ki bo všeč predvsem tistim, ki na telefonu radi igrajo igre, saj bodo te potekale gladko in hitro. 

Rezultat tehnoloških izboljšav je izjamna funkcionalnost, produktivnost in odlične možnosti za večopravilnost, ki je sedaj enostavnejša kot kdajkoli prej. Opravilna vrstica je skrito orožje za hitro navigacijo in prehajanje med okni. S pomočjo sinhronizacije aplikacij lahko z enim dotikom zaženete do tri aplikacije, pri čemer si vse skupaj delijo super produktivni zaslon. Pisanje besedil ali odgovarjanje na elektronsko pošto bo omogočal razširjen glavni zaslon s funkcijo Multi View. Telefon vključuje tudi podporo za S Pen pisalo za vse tiste, ki radi zapiske delajo ročno. Navdušeni bodo nad neverjetno resnično izkušnjo pisanja kot po papirju.

Tudi kamere na Galaxy Z Fold4 so dobile nadgradnjo s širokokotnim objektivom s 50 MP, objektivom s 30-kratnim prostorskim zoomom in različnimi načini delovanja, kot so Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie. Za snemanje in fotografiranje pri šibkih svetlobnih pogojih pa je tu še funkcija Nightography, ki jo je podjetje Samsung prvič predstavilo pri Galaxy S22 seriji. Vse za osupljive posnetke pri šibki svetlobi.

Galaxy Z Flip4 ponuja izboljšavo najljubših funkcij uporabnikov, zato je vrhunsko orodje za samoizražanje. Njegova kompaktna pregibna zasnova ponuja edinstvena doživetja, ki jih ne omogoča noben drugi pametni telefon.

Gre za napravo, ki izstopa po strojni opremi in inovativnem mehanizmu za zlaganje, prinaša pa zelo praktičen in kompakten dizajn. Opremljen je s 17-centimeterskim glavnim zaslonom Dynamic AMOLED 2X, medtem ko zunanji pomožni zaslon meri  4,82 centimetra. Prav ta zaslon na pametnem telefonu Galaxy Z Flip4 omogoča nove možnosti interaktivnosti – od klicev, sporočil, snemanja, upravljanja osnovnih nastavitev naprave do popolne personalizacije tem, ozadij in pripomočkov. 

Videoposnetke snemajte prostoročno ali zajemajte celotne skupinske selfije pod različnimi koti, tako, da delno zložite Z Flip4 in aktivirate funkcijo FlexCam. Z nadgrajeno funkcijo Quick Shot pa lahko posnamete visokokakovostne selfije kar z zunanjega zaslona in tako izkoristite glavno kamero. 

Obe napravi sta izjemno vzdržljivi in ustvarjeni z mislijo na planet

Z okvirji iz aluminija Armor Aluminum in pokrovom pregiba ter ekskluzivnim steklom Corning® Gorilla® Glass Victus®+ na zunanjem zaslonu in zadnjem steklu sta Z Flip4 in Z Fold4 najtrdnejši zložljivi napravi doslej. Vzdržljivost plošče glavnega zaslona je povečana tudi zaradi optimizirane strukture plasti, ki pomaga zmanjšati poškodbe zaradi zunanjih udarcev. Poleg tega sta Galaxy Z Flip4 in GalaxyZ Fold4 vodoodporna po standardu IPX8

Že od predstavitve Galaxy S22 serije podjetje Samsung reciklirane materiale vključuje ne le v embalažo, temveč tudi v strojno opremo svojih novih izdelkov. Kar predstavlja nov korak podjetja k doseganju trajnostnih ciljev za leto 2025 v okviru pobude Galaxy for the Planet. Tudi nova Galaxy Z serija ima sestavne dele, ki vključujejo plastiko iz oceanov in 100-odstotno recikliran papir za embalažo

Dopolnite vrhunsko izkušnjo še s slušalkami Galaxy Buds2 Pro, ki se ponašajo z najudobnejšo ergonomsko zasnovo doslej brez strahu pred obračanjem in padanjem iz ušesa. Za izjemno kakovost zvoka skrbi funkcija Hi-Fi 24Bit Audio, ki bo izboljšala uporabniško izkušnjo skupaj z Možnostjo aktivnega odpravljanja hrupa za odstranitev zunanjega hrupa.

Več informacij o modelu Galaxy Z Flip4 je na voljo na povezavi: https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-flip4/, o modelu Z Fold4 pa na https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-fold4/

Samsung pa do 25. septembra vse uporabnike vabi tudi v kavarno Lolita v središču Ljubljane, kjer bo vse naprave pred nakupom mogoče tudi pobližje spoznati in jih preizkusiti.