Mladi za mlade skupaj s Klaxons žurali z razlogom v Mariboru

Žur z razlogom (foto: Žiga Intihar) Žiga Intihar
Vir: Govori.se
10. 5. 2011

Tisoče mladih je vnovič dokazalo, da je NASILJE OUT, in z vstopnino z namenom pomagalo društvu Beli obroč Slovenije.

Maribor je v soboto, 7. maja, gostil prvi Žur z razlogom v letu 2011. Tako Si.mobil tudi letos nadaljuje poslanstvo zbiranja donacij za žrtve nasilja. Na Glavnem trgu se je zbralo tisoče mladih, ki so za sovrstnike v stiski prispevali vstopnino z namenom, s katero bo društvo Beli obroč opremilo prijazne sobe po vsej Sloveniji.

Žur z razlogom ostaja zvest svojemu poslanstvu, tj spodbujanju socialnega čuta med mladimi, premagovanju apatije do družbeno odgovornih tem, širjenju misli, da je NASILJE OUT in dejanjem, ki to misel podpirajo! Mladi so iniciativo vzeli za svojo, saj se jih vsako leto zbere večje število, s tem pa se povečuje tudi količina zbranih sredstev za bolj proti nasilju.

Letos je k Si.mobilovi donaciji društvu Beli Obroč pristopilo tudi podjetje Nokia, ki je z lastno donacijo v višini 10.000 evrov želelo podpreti dobrodelnost med mladimi in za mlade. Si.mobil in Nokia sta tako za opremo prijaznih sob društvu Beli obroč Slovenije podarila kar 20.000 evrov.

Čast otvoritve 9. Žura z razlogom je pripadla koroški skupini ZircuS. Nastop je zgradila na glasbi z albuma Epic Tribe, ki se poteguje za regionalno glasbeno nagrado Index kot debitantski album leta. Skupina Gutti je njihovo plesno rockovsko zgodbo popeljala proti brit popu, za njimi pa je oder že zavzel italijanski kolektiv Low Frequency Club, ki je z energičnim nastopom in spajanjem modernih glasbenih smernic z izročilom klasičnega popa 80. let pokazal, s čim je upravičil močno podporo glasbene mreže MTV.

Pred vrhuncem večera sta Qualias in Yanoosh predstavila nov domači indie projekt Orange Wednesday in s tem odlično pripravila teren za britanske prvokategornike indie rocka, skupino Klaxons. Če je bilo mariborsko občinstvo do njihovega nastopa še nekoliko zadržano, so jih pionirji rock 'n' rave scene z udarno skladbo Atlantis to Interzone v trenutku spravili v poskok in v dobri uri, v kateri so izvedli vse svoje uspešnice, pripravili pravo festivalsko vzdušje. Za konec rednega dela koncerta so izbrali svoj največji hit Echos, a so se ob glasnih ovacijah vrnili na oder in razgreto občinstvo nagradili še s tremi skladbami, vključno s Surfing the Void in svojo znamenito predelavo plesne klasike Not Over Yet. Pohvale si zasluži tudi mladi DJ Felis Catus, ki je koncerte povezal z odlično mešanico alternativnega plesnega popa.

Mladi so za mlade preko različnih virov donacij skupaj s Si.mobilom in Nokio zbrali preko 20.000 evrov in dokazali, da jim ni vseeno za sovrstnike v stiski. Dobrih dejanj in dobrodelnega zbiranja prispevkov pa še ni konec. Si.mobilovi, Mobitelovi in Tušmobilovi uporabniki lahko že sedaj pošljejo SMS sporočilo z besedo BELIOBROC na 1919 in namenijo 1 EUR Belemu obroču Slovenije ter obenem plačajo vstopnino z namenom za naslednji Žur z razlogom, ki bo potekal zadnjo soboto v avgustu v ljubljanskem parku Tivoli.

Si.mobil se zahvaljuje Mestni občini Maribor, generalnemu partnerju dogodka NOKIA, ki ima v samem poslanstvu zapisano družbeno odgovorno ravnanje in zato podpira dobrodelni dogodek, partnerjem: Europlakat, Radio Center, Večer, Slovenske železnice, Fini oglasi, Videotop, Adria Media, Mediabus, Bolha.com, Eclipse print, Žurnal24, Gem, Burn, Gama in številnim spletnim medijem, ki podpirajo misel »Nasilje je out!«.

Priporočamo