Na 7. dm teku za ženske več kot 8 500 tekačic!

11. 6. 2012 | Promocijsko sporočilo

Že sedmo leto zapored so park Tivoli osvojile tekačice iz vse Slovenije. Na 7. dm tek za ženske se je prijavilo več kot 8.500 tekačic, ki so bile odlično razpoložene.

Otroci so tekli na Oskarjevem teku, moški pa so bili tokrat v vlogi navijačev. Teka se je udeležila tudi lanskoletna prejemnica donacije Jožica, ki je z novo nožno protezo uspešno pretekla 5 kilometrov. Morda se ji drugo leto pridruži tudi letošnja prejemnica donacije.

Ogrevanje s Čuki

Večtisočglava množica tekačic se je najprej ogrela pod vodstvom Mateja Cankarja in tekaških inštruktorjev, ki so v sedmih krajih dva meseca vodili tekaške priprave za današnji dogodek. Zadnji del ogrevanja so prevzeli Čuki, ko so tekačice na pesem "Z nogo ob tla" s pomočjo plesalk Plesnega mesta postavile slovenski rekord v t. i. line dancu.

Nato tek...

Dobro ogrete tekačice so se z navdušenjem podale na 5 in 10-km progo, na koncu pa so bile zmagovlake prav vse, ki so pretekle ciljno črto.

Med njimi zagotovo tudi najstarejši udeleženki Helena Žigon in Kazimira Lužnik ter lanskoletna prejemnica donacije Jožica Cajnko, ki je progo pretekla s prijateljicami in inštruktoricami Športnega zdravnika, ki so ji pomagale pri pripravah na tek.

Jožica je na cilju povedala: "Presrečna sem, da sem lansko leto prejela novo protezo, in kar ne morem verjeti, da sem danes tekla s takim užitkom. Ob takih trenutkih si rečem – če zmorem jaz, zmore vsaka, zato upam, da se mi drugo leto pridruži še več tekačic!" Posebno priznanje za udeležbo je prejela Tjaša Šprajc, 14-letnica, ki se uspešno bori z levkemijo in je vdružbi mame in sestričen uspešno prečkala ciljno črto 7. dm teka za ženske.

Dobrodelno obarvan tudi letošnji tek

Jožica je v imenu dm drogerie markta in vseh tekačic predala 8.000 evrov Rehabilitacijskemu inštitutu Soča, ki bo denar namenil za novo nožno protezo v upanju, da se Jožici drugo leto pridruži še ena tekačica s podobno izkušnjo. Tekačice so zbirale tudi zamaške za Simona Vogrinca, ki je oktobra zaradi sprožitve mine ostal brez obeh nog.

Odgovorne do okolja pa so bile prav vse tekačice, ki so se na tek pripeljale z javnimi prevoznimi sredstvi Ljubljanskega potniškega prometa in Slovenskih železnic ter s tem zmanjšale svoj ogljični odtis. V Tivoliju so tekačice posebno pozornost namenile ločenemu zbiranju odpadkov in skupaj v sodelovanju s podjetjem Interseroh reciklirale vso odpadno embalažo.

Čeprav so bili tokrat moški razen Denisa Avdiča, ki je bil edini moški, ki mu je bilo dovoljeno startati na 7. dm teku za ženske, tokrat bolj v stranski vlogi, pa so vseeno zavzeto navijali za tekačice. Nič manj pa ni bilo navijačev na Oskarjevem teku – teku za otroke, mlajše od 12 let. "Oskarji" so tekli na 400 in 800 metrov, na cilju pa so se prav vsi razveselili spominskih medalj.

Ženski tekaški praznik pa si bo zagotovo zapomnila Ivanka Avbelj – ponosna lastnica novega avtomobila Seat Ibiza SC. Izžrebanki je srečo na cesti zaželel tudi Primož Kozmus, ki si je ob pogledu na množico dobro razpoloženih tekačic zaželel, da bi obstajali podobni dogodki tudi za moške.

Nekaj foto utrinkov iz Tivolija.