Pevaj, brate

4. 4. 2013 | Promocijsko sporočilo

V Cankarjevem domu bodo ponovno poskrbeli za pester večer. Komedijo Pevaj, brate (Prepevaj, brat) priporočamo vsem, ki se želite nasmejati do solz!

V četrtek, 11. aprila 2013, bo v goste prišla velika igralska zvezda Srbije in Balkana – Andrija Milošević. Skupaj z Milanom Kalinićem, Milanom Vasićem bodo poskrbeli...

Predvsem za bolečine v trebuhu.

Pevaj, brate je komedija, ki se ukvarja s svetom pop in rok glasbe, pevci, glasbeniki ter njihovimi poskusi, da najdejo sami sebe in uspešno glasbeno matrico v prostoru, v katerem sicer prevladuje folk glasba.

Eden izmed protagonistov, pevec popa, poskuša zgraditi svojo kariero s preverjenimi potezami tistih, ki so že postali zvezde, pa mu ne uspeva; 'hiphoper' se predstavlja v samovšečni šabloni generacijskega upornika; razočarani metalec je lastnik glasbenega studia, ki skuša zaslužiti z izkoriščanjem vseh, ki se ukvarjajo z glasbo.

Podobni, vendar različno humorni v izražanju svojih ambicij in pogledov, tragični, ker ne spregledajo, da so pravzaprav poraženci, so urbani umetniki, junaki te igre. Prehajajo skozi zaplete politike, estrade, čustev, glasbe, denarja in vsega, kar nas spremlja v življenju.

Pevaj, brate je ironičen in duhovit rekviem rokenrolu, ki je že izgubil bitko, pa tega nihče ne prizna; je glasbena komedija s katastrofalnim razpletom, ki nam bo dala novega predstavnika Evrovizije ...

Predstava bo v srbskem jeziku.

Več informacij na spletni strani Cankarjevega doma. 

Nakup vstopnic

Na www.cd-cc.si ali po telefonu 01 2417 300 (ob delavnikih od 9. do 18. in ob sobotah od 11. do 13. ure) s karticami VISA, Diners Club, Eurocard/Mastercard in American Express.

Nakup je možen tudi pri pooblaščenih prodajalcih (bencinski servisi Petrola, poslovalnice Kompasa, prodajna mreža mojekarte.si idr.) ter samopostrežno pri kartomatu ob vhodu v Prvo preddverje (podhod Maxija).