Promo sporočilo Promocijsko sporočilo

Pričenja se dobrodelna akcija Pošte Slovenije in Zveze prijateljev mladine Slovenije

11. 6. 2024
Deli
Pričenja se dobrodelna akcija Pošte Slovenije in Zveze prijateljev mladine Slovenije (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Pošta Slovenije tudi letos, že dvanajsto leto zapored, z dobrodelno akcijo »Poštar Pavli polni šolske torbe« zbira denar za nakup šolskih potrebščin, hkrati pa poteka tudi zbiranje materialnih prispevkov v obliki zvezkov, nalivnih peres, barvic ter drugih šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Samo v zadnjih štirih letih je Pošta Slovenije v tej dobrodelni akciji zbrala več kot 150.000 kosov šolskih potrebščin in več kot 42.000 evrov finančne pomoči.

Kako poteka akcija?

Do 9. avgusta 2024 poteka na poštah po vsej Sloveniji zbiranje šolskih potrebščin. Otroci najbolj potrebujejo zvezke, barvice, šestila, nalivna peresa itd.

Finančno pomoč pa lahko posamezniki in podjetja od 3. junija do 9. oktobra 2024 prispevajo z nakazili na TRR SI56 0400 1004 9903 191, sklic SI12 1724511900002, namen: 'Poštar Pavli polni šolske torbe' ali s pošiljanjem SMS sporočil na telefonsko številko 1919: s ključno besedo SOLA5 prispevajo 5 evrov, s ključno besedo SOLA10 pa 10 evrov.

Generalni direktor Pošte Slovenije, Marko Cegnar, je ob začetku akcije poudaril: »Zelo me veseli, da tudi letos nadaljujemo našo srčno akcijo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, s katero bomo omogočili kar najlepši pričetek šolskega leta čim večjemu številu otrok, katerih starši bi si to sicer težje privoščili. Poštar Pavli tako ponovno osvaja srca mladih ter nas vse povezuje v dobrodelnosti: prav gotovo eden lepših projektov Pošte Slovenije, na katerega smo še posebej ponosni!«

»Akcija Poštar Pavli polni šolske torbe ostaja ena najmočnejših in največjih akcij zbiranja šolskih potrebščin v Sloveniji. Letos že dvanajstič zapored ta pomembna pobuda ne izgublja svoje moči, temveč še naprej raste in dokazuje svojo izjemno vrednost v naši družbi. Razmere v Sloveniji so takšne, da je za vse več staršev začetek šolskega leta povezan z velikimi skrbmi. Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) smo zato izjemno ponosni na dolgoletno in uspešno sodelovanje s Pošto Slovenije. Skupaj lahko našim 110 članicam po vsej Sloveniji razdelimo zbrane šolske potrebščine, ki pomagajo razbremeniti starše in osrečiti otroke. Vsaka donacija in vsak prispevek omogočata, da otroci iz socialno ogroženih družin ponosno odprejo svoje nove zvezke pred sošolci ter se samozavestno podajo v novo šolsko leto. Vsako mesto in vsaka vas ima svojega junaka Poštarja Pavlija, na katerega smo lahko vsi ponosni, saj osrečuje otroke po vsej Sloveniji,« je ob začetku akcije poudarila Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije.