Samsung televizorji 2022 pridobili certifikat Carbon Trust za zmanjšanje ogljičnega odtisa

Samsung televizorji 2022 pridobili certifikat Carbon Trust za zmanjšanje ogljičnega odtisa (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
3. 5. 2022

Samsung si v skladu s svojo vizijo "Going Green" še naprej prizadeva ustvarjati bolj trajnostne izdelke.

Družba Samsung Electronics že 16 let zapored ostaja vodilni svetovni proizvajalec televizorjev. Podjetje je naznanilo, da so njihovi televizorji 2022 Neo QLED prejeli certifikat "Reducing CO2" organizacije Carbon Trust kot priznanje za prizadevanja za zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Organizacija Carbon Trust je svetovno podnebno svetovalno podjetje, ki si prizadeva za pospešitev prehoda v brezogljično prihodnost. Certifikat »Reducing CO2« kaže na to, da se ogljični odtis izdelka iz leta v leto zmanjšuje. Z uporabo mednarodno priznanih standardov1 ocenjuje količino toplogrednih plinov, ki nastanejo v celotnem življenjskem ciklu izdelka.

Letos je 11 modelov Samsung v ponudbi televizorjev 2022, vključno s tremi modeli Neo QLED 8K, tremi modeli Neo QLED 4K, dvema modeloma QLED, dvema modeloma Lifestyle TV in enim modelom Crystal UHD TV, pridobilo certifikat za zmanjšanjem teže izdelka in porabe energije v fazi uporabe.

Samsung se že dolgo zavzema, ne le za spodbujanje inovacij na področju izdelkov, temveč tudi za oblikovanje in izvajanje tehnologij okoljske trajnosti. Med osrednjim dogodkom na sejmu CES 2022 je Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik uprave, generalni direktor in vodja oddelka Samsung Electronic Device eXperience (DX), predstavil vizijo podjetja »Together for Tomorrow«, ki bi jo v prevodu lahko poimenovali »Skupaj za prihodnost« ter poudaril zavezanost podjetja k ustvarjanju trajnostne prihodnosti in spodbujanju sodelovanja kot del svetovne skupnosti za ohranjanje našega planeta.

V okviru te pobude bo iniciativa Visual Display Business za proizvodnjo zaslonskih izdelkov uporabljala približno 30-krat več reciklirane plastike kot leta 2021. Samsung je razkril tudi svoj načrt, da bo do leta 2025 razširil uporabo recikliranih materialov v vseh svojih izdelkih za mobilne naprave in gospodinjske aparate.

Poleg tega Samsung sprejema različne trajnostne prakse, da bi čim bolj zmanjšal vplive na okolje v celotnem življenjskem ciklu svojih izdelkov. Družbeni program »ekološka embalaža« - ki potrošnikom omogoča, da embalažo za televizijske izdelke reciklirajo v vsestranske kose pohištva - je bil letos nadgrajen z embalažo izdelkov, ki uporablja 90 % manj črnila, obenem pa med proizvodnjo odstrani sponke. 

Samsung je leta 2022 na vse modele televizorjev razširil tudi daljinski upravljalnik SolarCell Remote, ki z vgrajenimi sončnimi celicami odpravlja odpadne baterije. Poleg tega je Samsung razvil in uporabil nov material, izdelan iz ponovno uporabljene plastike, ki je bila pripeljana v oceane. Uporabil ga je tudi za monitor S8 za leto 2022 z visoko ločljivostjo ter s tem zmanjšal količino morskih odpadkov in okoljski odtis.

"Samsung kot vodilni na trgu že 16 let zapored ni osredotočen le na tehnološki napredek, temveč tudi na inovacije v zvezi s tehnologijo, usmerjeno v človeka in okolje. Samsung bo še naprej izvajal različne trajnostne pobude in ekološko ozaveščene dejavnosti v skladu s svojo vizijo Going Green", je dejal Seokwoo Yong, izvršni podpredsednik in vodja skupine za raziskave in razvoj, Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.