Promo sporočilo Promocijsko sporočilo

Tribute to Sinatra na festivalu Noči v Stari Ljubljani

19. 8. 2013
Deli

Vokalist Blaž Vrbič v sodelovanju z Big Bandom Grosuplje predstavlja edinstven glasbeni projekt, poklon ledendarnemu Franku Sinatri z naslovom 'A Swingin' Affair'. Kdaj? 22. avgusta ob 22. uri, na Dvornem trgu v Ljubljani.

Celovečerni koncert ponuja vpogled v ključne mejnike glasbene kariere prvega pop idola v zgodovini, ki velja za eno največjih ikon svetovnega šovbiznisa. Koncert bo potekal v okviru Noči v Stari Ljubljani, v organizaciji Imaga Sloveniae. 

Frankova glasba je, tako kot njegov značaj, izrazito večplastna. Poznamo vročekrvnega, zloglasnega Sinatro, ki s poveljujočo močjo svojega vokala jadra na krilih orkestra in ga vodi skozi mirne in razburkane vode. Potem je tu intimni Sinatra, ki v obrisih cigaretnega dima, na robu solz, zadnjemu gostu lokala komaj slišno prepeva o ženski, ki ga je zapustila. 'A Swingin' Affair' nam s pomočjo originalnih priredb za vokal in big band predstavi oba, osemnajstčlanski orkester pa z izključno akustičnimi izvedbami doda skladbam poseben čar, ki ga je mogoče občutiti le na koncertu v živo.

'A Swingin' Affair' je obvezen za vse, ki jim je Frank Sinatra pri srcu, in tudi za tiste, ki ga bodo tokrat prvič vzljubili. Zanimiv je tako za ljubitelje njegovih največjih uspešnic kot za sladokusce, katerim koncert ponuja tudi izjemno redko izvajane skladbe iz Frankove zakladnice.

www.blazvrbic.com