Promo sporočilo Promocijsko sporočilo

Za zeleno prihodnost

29. 3. 2012
Deli

V največji prostovoljski okoljski akciji v zgodovini človeštva so sodelavci Zavarovalnice Triglav, njihovi družinski člani in prijatelji znova pokazali, da so skrb za lepši jutri, požrtvovalnost in dobra volja vrline vodilne slovenske zavarovalnice.

Skoraj 1000 jih je na vec kot 20 lokacijah po državi, od Murske Sobote do Kopra, zavihalo rokave in očistilo Slovenijo.

Za zeleno prihodnost so poskrbeli s čišcenjem odlagališč, sajenjem novih dreves in obrežja rek osvobodili smeti.

Pri tem so jim pomagali tudi naši risi. Z Zavarovalnico Triglav so namreč v Črnucah čistili tudi člani slovenske hokejske reprezentance, ki se zavzeto pripravljajo na letošnje svetovno prvenstvo, ter sodelavci pozavarovalnice Triglav Re. V Kopru pa so se jim pridružili sodelavci Triglav, zdravstvene zavarovalnice.

V strategiji družbene odgovornosti, ki so jo v Zavarovalnici Triglav sprejeli lani, so zapisali tisto, kar uresničujejo že vrsto let – Triglav želi gojiti in spodbujati korporativno prostovoljstvo.

Njihov cilj je vsako leto organizirati dogodek, ob katerem se bodo zaposleni združili pod zastavo prostovoljstva.

Akcija Očistimo Slovenijo je bila dokaz, da večini ni vseeno za našo prelepo deželo.

Matjaž Rakovec, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, ki je čistil na obrobju Ljubljane, je o tej plemeniti akciji povedal: "Z akcijami korporativnega prostovoljstva, kot je čišcenje Slovenije, uresničujemo zavezo, saj je družbena odgovornost, ki jo razumemo kot temelj trajnostnega razvoja, ena od treh glavnih vrednot družbe. Veseli me, da bo letos zelena mrzlica zajela celotno Skupino Triglav in da bomo cistili od Vardarja pa do Triglava. Neverjetno, kaj vse lahko dosežemo ljubitelji narave, ko nas poveže skupni cilj."

Očistimo svet 2012

Prva akcija družbene odgovornosti v zgodovini Triglava, v katero se bodo prostovoljno vključili zaposleni iz vseh sedmih držav Skupine Triglav, poleg Slovenije še Hrvaška, BiH, Srbija, Crna gora, Makedonija in Češka.

"Bodimo mi tista sprememba, ki jo želimo videti na našem planetu, in naredimo nekaj plemenitega za svoje okolje. Med smetmi smo vsi na ti!"