Mini krofi - vse, kar imajo tudi veliki!

Mini krofi - vse, kar imajo tudi veliki! (foto: stockfood photo) stockfood photo
10. 1. 2016

Tole je ne le odličen recept za skorajšnje pustovanje, ampak je lahko tudi odlična poslastica tudi za vsako naslednjo zabavo!

Za približno 22 kosov potrebujete

  • 15 g svežega kvasa
  • 125 ml mlačnega mleka
  • 250 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 50 g sladkorja
  • naribano lupinico polovice neškropljene limone
  • 1 rumenjak 
  • 50 g zmehčanega masla
  • 100 g marmelade s koščki sadja
  • 750 ml olja
  • sladkor v prahu

Priprava

Kvas namočite v mleku. Zmešajte moko, sol in sladkor. Sredi kupčka naredite jamico, vanjo vlijte mleko s kvasom in ga poprašite z moko. Pustite vzhajati 15 minut. Nato v testo vgnetite limonino lupinico, rumenjak in maslo. Posodo s testom pokrijte in ga pustite vzhajati 1 uro.

Testo približno 1 cm debelo razvaljajte na debelejši plošči. Izrežite približno 44 krogov (premera 5 cm). Na 22 krogov porazdelite po pol žličke marmelade. Pokrijte s praznimi krogi in zatisnite robove.

V široki posodi segrejte olje. Vanj po porcijah potopite kroge in jih približno 2 minuti cvrite v pokriti posodi. Odstranite pokrovko, krofe obrnite in jih cvrite še 2 minuti. Po koncu cvrtja jih odcedite na kuhinjskem papirju in jih nato poprašite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 2 uri in 40 minut.

Na kos: približno 130 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Značke: pustovanje

Priporočamo