Argentinski selektor Jorge Sampaoli se kesa in opravičuje za nespodobno obnašanje

Argentinski selektor Jorge Sampaoli se kesa in opravičuje za nespodobno obnašanje (foto: profimedia) profimedia
15. 7. 2018

Selektor argentinske nogometne reprezentace je poskrbel za škandal. Policista, ki je ustvail avto na cesti, je žalil in zmerjal, za kar se jee potem, ko je bila njegova glava trezna, opravičil: "Naredil sem stvari in izrekel besede, katerih se sramujem. Jezen sem nase, ker sm izrekel nekaj, česar ne mislim." 

Na poti domov s hčerine poroke je avto z argentinskim selektorjem, njegovo ženo in še petimi potniki ustavil policist. Vozila naj bi Sampaolijeva žena, opitrmu trenerju pa je nekdo iz družbe prišepnil, naj izstopi in gre peš do hotela nedaleč stran.V avtu jih je bilo preveč, najbrž pa je hotel, da bi se selektor neopaženo izmuznil in ne bi vzbujal pozornosti.

Sampaoli je res izstopil, a se je začel prepirati, nato pa še zmerjati službujočega policista. Med drugim, mu je zabrusi, da je idiot, ki dela za sto pezosov na mesec. Pijanega selektorja, ki je postal še nasilen, so skušali umiriti prijatelji in preprečili še hujši škandal, najbrž pa so mu prihranili tudi nočno treznenje v zaporu. 

Incident bi se najbrž končal pod preprogo in morda z opravičilom, če ne bi voznik sosednjega vozila dogajanja posnel s telefonom in video objavil n spletu. Nogometni strokovnjak je z nespodobnim obnašanjem vzbudil zgražanje javnosti in postal tarča posmeha in zaničevanja. Mnogi so celo poklicali na nogometno zvezo in zahtevali, da ga umaknejo s selektorskega položaja.

Sampaolija bržkone čaka visoka globa za neprimerno vedenje in žalitev uradnje osebe pri opravljanju dela. Policist je na lokalnem radiu v Casildi povedal, da ga je Sampaoli poklical in se mu osebno opravičil.

 

Priporočamo