Gianni Infantino je držal besedo: tajski fantje, rešeni iz jame, so dobili novo vabilo

Vir: STA
14. 7. 2018

Prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je tajske dečke, ki so jih v začetku tedna rešili iz jame, povabil še na podelitev nagrad najboljšim nogometašem, ki bo septembra v Londonu. Infantino je sprva mislil, da jih bo lahko gostil na finalu svetovnega prvenstva v Rusiji, a bodo fantje zaradi zdravstvenih razlogov ostali doma.

Potem ko je postalo jasno, da si 12 dečkov finalnega obračuna svetovnega prvenstva v Rusiji ne bo moglo ogledati, je prvi mož Fife obljubil, da jih bo povabil na kak drug Fifin dogodek. Infantino je držal besedo in mlade nogometaše povabil na podelitev nagrad najboljšim nogometašem sezone, ki bo 24. septembra v Londonu.

Infantino ni izključil niti, da bo dečke povabil na svetovno prvenstvo leta 2022. "Bomo videli, česa se bomo še spomnili," je dejal. "Cel svet je spremljal reševanje in molil za dečke in trenerja. Ne samo nogometnega, dogodek se je dotaknil celega sveta. Moramo pa se spomniti tudi potapljača, ki je v reševalni akciji umrl," je še dodal.