Po Maradoni si želi selektorskega mesta Argentine še Kempes

Po Maradoni si želi selektorskega mesta Argentine še Kempes (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
6. 7. 2018

Nekdanji argentinski nogometaš Mario Kempes je izrazil zanimanje za vodenje argentinske izbrane vrste. Prepričan je, da bi selektorski stolček prinesel velik izziv, česar pa se ne boji. Kempes se sicer lahko postavi v vrsto za prav tako nekdanjega svetovnega prvaka Diega Maradono, ki je svoje usluge argentinski nogometni zvezi ponudil brezplačno.

Čeprav na čelu argentinske izbrane vrste kljub slabemu nastopu na svetovnem prvenstvu v Rusiji vztraja Jorge Sampaoli, se v zadnjih dneh vrstijo ponudbe za prevzem njegovega delovnega mesta.

Zanimanje za vodenje gavčev je zdaj izrazil Kempes, ki je trenutno zaposlen kot komentator na ESPN. "Dela je veliko, a je tudi časa dovolj za pripravo na spopad z zelo zanimivim izzivom," je dejal. Nekdanji napadalec je leta 1978 osvojil naslov svetovnega prvaka, pri čemer je v finalu dosegel dva zadetka.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, 63-letni Kempes moštva ni treniral vse od leta 2002, njegove trenerske kariere pa ni mogoče opisati s presežki. Vodil je moštva v Indoneziji, Albaniji, Kostariki in Boliviji, pa tudi iz nižjih italijanskih in španskih lig.

Za mesto selektorja se je sicer pred dnevi ponudil tudi Maradona, ki je naslov svetovnega prvaka Argentini priboril leta 1986. Maradona je delo selektorja opravljal že med letoma 2008 in 2010.

Priporočamo