Po Messiju domov še Ronaldo

30. 6. 2018 | Vir: STA
Deli
Po Messiju domov še Ronaldo (foto: profimedia)
profimedia

Prvi izločilni tekmi sta bili usodni za oba svetovna zvezdnika - Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Potem ko je Argentino izločila Francija, je bil za Portugalsko usoden Urugvaj. Južnoameričani so zmagali z 2:1.

Urugvajci so hitro povedli. Že v sedmi minuti sta Edinson Cavani in Luis Suarez izpeljala lepo akcijo, po Suarezovi podaji z leve strani je z glavo zadel Cavani za 1:0. Suarez je imel v 22. minuti novo priložnost, ko je sprožil s prostega strela, a je bil Rui Patricio na mestu.

Portugalski vratar sicer ni imel veliko dela, prav tako ne na drugi strani Fernando Muslera, saj so ob portugalski pobudi v polju Urugvajci skrbno zapirali vse poti proti svojim vratom. Cristiano Ronaldo, ki je 38. zaigral na SP, s čimer se je na vrhu izenačil z Nemcem Bastianom Schweinsteigerjem, je sprožil zgolj en nevarnejši strel, s katerim urugvajski vratar ni imel težav.

V drugem polčasu je najprej v 52. minuti poskusil Raphael Guerreiro, a žogo poslal čez gol, isti igralec pa je tri minute pozneje po kotu z leve strani podal pred urugvajski gol, kjer je bil najvišji Pepe in izid poravnal.

A Urugvajci so hitro spet prešli v vodstvo, v 62. minuti se je drugič na tekmi med strelce vpisal Cavani, ki je zadel s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora.

V 70. minuti je Bernardo Silva po napaki Muslere prišel do strela, a žogo poslal čez gol namesto v prazno mrežo. V nadaljevanju so Portugalci pritiskali, a pravega zaključnega strela niso sprožili.

Šele v 85. minuti je od daleč streljal Manuel Fernandes, a je Muslera žogo ujel. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli Portugalci v peti minuti sodniškega dodatka, a je Muslera dobro posredoval po poskusu Ricarda Quaresme.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik