Statistika za vraževerne: Branilci naslova šestič v zgodovini mundiala začeli s porazom!

Statistika za vraževerne: Branilci naslova šestič v zgodovini mundiala začeli s porazom! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 6. 2018

Tri od najuspešnejših nogometnih reprezentanc vseh časov, vključno s petkratnimi svetovnimi prvaki Brazilci, štirikratnimi prvaki in branilci naslova Nemci ter dvakratnimi prvaki Argentinci, so na svojih uvodnih tekmah svetovnega prvenstva v Rusiji ostale brez zmage, kar se je zgodilo prvič v zgodovini turnirja.

Trojica, ki skupaj še 16. nastopa na SP, je na uvodnih tekmah skupno osvojila vsega dve točki, potem ko je Argentina remizirala z Islandijo (1:1), Brazilija s Švico (1:1), Nemčija pa je sinoči izgubila (0:1) proti Mehiki.

Poraz Nemcev pomeni, da so še šestič v zgodovini mundialov branilci naslova naslednje SP začeli s porazom. Nemci tako sledijo Italijanom leta 1950, Argentincem 1982 in 1990, Francozom 2002 in Špancem, ki so jih na minulem SP 2014 na uvodni tekmi Nizozemci premagali kar s 5:1.

Najbolj vraževerni še poudarjajo, da v nobenem od omenjenih primerov do zdaj branilcem naslova na koncu ni uspelo preobrniti poteka prvenstva in tudi ubraniti naslova, zato so očitno mnenja, da bo tako tudi tokrat.