V francoskem taboru kipi od sreče, ne skrivata je niti Deschamps in Greizmann

V francoskem taboru kipi od sreče, ne skrivata je niti Deschamps in Greizmann (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
15. 7. 2018

Še preden so francoski nogometaši na moskovskem stadionu Lužniki prejeli medalje in pokal za naslov svetovnih prvakov, sta ponos nad velikim uspehom razumljivo razkrila selektor galskih petelinov Didier Deshamps in najboljši nogometaš finalne tekme Antoine Greizmann.

"To je nekaj najlepšega, za te igralce, to mlado generacijo, je to nekaj čudovitega. Imeli smo dovolj kvalitete in dosegli smo dovolj golov. Ponosen sem. Tu sem, da dosegam zastavljene cilje," je v prvem televizijskem intervjuju dejal Deschamps.

"Pokazali smo, da smo bili mentalno močnejši. Zmaga je zaslužena, dosegli smo štiri gole. Vesel sem. Veliko smo prestali. Moji igralci so na vrhu sveta, vsaj za štiri leta. Poraz v finalu evropskega prvenstva pred dvema letoma je zelo bolel, bil je lekcija zame in za igralce. Ta zmaga je od vseh - igralcev, svetovalcev, zveze," je nadaljeval francoski selektor.

"Sploh ne vem, kje sem, kaj se dogaja. Zelo sem srečen. Tekma je bila težka. Prvi gol je rešil veliko stvari," pa so bile prve misli Greizmanna.

Francija je v finalu SP v Rusiji s 4:2 premagala Hrvaško.

Priporočamo