Granola je podjetniški otrok Tinine pobude

28. 11. 2018 | Vir: Story
Deli
Granola je podjetniški otrok Tinine pobude (foto: Aljoša Rebolj/Studio Bomba)
Aljoša Rebolj/Studio Bomba

Grega in Tina Teršek - on nekdanji športnik borilnih veščin, danes pa glasbenik po srcu, frontman v bendu Radio Jam, in ona oblikovalka, ki med ustvarjanjem pripoveduje in izraža svoja čustva.

Tina še danes čuti metuljčke, ko njen dragi v roke prime glasbilo. Ustvarjena sta drug za drugega in imata sporočilo za druge: “Vse preveč je postalo pomembno, kaj damo nase, in vedno manj, kaj damo vase. V prihodnosti se vidiva na tem področju, ker verjameva, da bo vedno več ljudi stremelo k zdravemu načinu življenja.” Začela sta z Mojo presno granolo in projektom Štartaj Slovenija.

Današnje vizije so skupni imenovalec že od začetka skupne poti. “O vsaki stvari se pomeniva, drug drugemu predstaviva argumente in poiščeva skupne cilje, h katerim stremiva. Potrebna je velika mera zaupanja, in ko se cilj ne uresniči, tudi zamer ne sme biti,” iskreno povesta. Granola je podjetniški otrok Tinine pobude. Z mešanico raziskovanja po spletu in ustvarjalno žilico je ustvarila prototip, nad katerim je bila tako navdušena, da ji je uspelo prepričati Grega: “Njegovo mnenje je bilo zelo pomembno, saj je on tisti, ki stvar realizira, naredi kalkulacije in načrte.”

Velik navdih ob tem je bila narava. Tina se spominja nešteto sprehodov s psom v gozdu, kjer je umirila svoje misli in nazaj prišla odločena, kaj mora storiti. Mnogo idej se je utrnilo, ko je opazovala zvezdnato nebo. Grega, po drugi strani, pa najraje poprime za delo okoli hiše: “Zanimivo je, da se je ena od prvih poslovnih idej utrnila na dopustu v Grčiji, ko sva se s polletno hčerko Izo vozila po divjih cestah Ciosa.”

Je pa res, da sta že odraščala v okolju z ozaveščenostjo o zdravem načinu življenja. Vsaj pri Tini, kjer je bil šport neizogiben del njenega in bratovega življenja. Konci tedna so bili rezervirani za izlete v hribe, poleti so kampirali, pozimi smučali. Z babico sta čas preživljala v dedkovem sadovnjaku. “Na vrtu stare mame pa sem za nagrado večkrat dobila kolerabo,” z nasmeškom doda.

In tako sta ste našla. Ona ustvarjalna duša, ki o stvareh odloča instinktivno, Grega praktičen, ki zna vse njene zamisli postaviti v realnost. On je operativec, ona idejna vodja. Jutra so s projektom postala hektična, a nekaj jim je skupnega: granola. Ko zazvoni budilka, Iza in Zala pojesta svoj zajtrk, potem ju odpeljeta v šolo in nadaljujeta pot do svoje ekološke trgovinice DrobTinka, kjer si privoščita skodelico jutranje kofeinske pregrehe: “So pa zato jutra ob prostih dnevih veliko bolj ležerna. Takrat si vzamemo čas in se razvajamo z zajtrki. Največkrat kar v pižamah.”

Besedilo: Neja Drozg // Fotografiji: Aljoša Rebolj/Studio Bomba

Avto magazin

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Avto magazin24/2018

Naročite se na revijo Avto magazin:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 24/2018

Story 24/2018, od 08. 11. 2018