Karmen Meze in Neža Mlakar: "Vztrajajte, ne obupajte nad sanjami!"

4. 11. 2018 | Vir: Story
Deli
Karmen Meze in Neža Mlakar: "Vztrajajte, ne obupajte nad sanjami!" (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Ste se kdaj želeli posladkati brez slabe vesti? 

Mengšanki Karmen Meze in Neža Mlakar sta posameznici, združeni v eno poslovno zgodbo in eno idejo: La Popsi. Vitamin na palčki s svežim sadjem, zamrznjenim kot sladoled. Ne samo da odžeja in nasiti, telo napolni z vitamini in energijo. Za prste obliznit’! Pisalo se je leto 2016. Leto porodniškega dopusta, kot mu pravita. Nežin dom je Las Vegas, Karmenin Slovenija.

Načrt: odprtje skupne slaščičarne. La Popsi se je zdela dobra poslovna ideja - obe, Neža na daljavo iz Amerike, sta v letu od ideje do odprtja udejanjili zamisel in začela se je pisati zgodba o sladki pregrehi samo za domače in njune ‘mulčke’, ki niso jedli sadja in vitaminov. Prva popsika je nastala v domačem zamrzovalniku pri Karmen, danes pa se sestrski izdelki ponujajo na Sparovih policah pod okriljem tretje sezone projekta Štartaj Slovenija.

Story: S kakšnimi mislimi vstopata v projekt Štartaj Slovenija?

To, da sva del projekta Štartaj Slovenija, je ogromna odskočna deska, ki nama je omogočila zadane cilje doseči veliko prej kot pričakovano in osvojiti znanja, ki so neprecenljiva. V Štartaj Slovenija nisva prišli le po hit produkt, temveč po to, da kupci dejansko vedo, da je najin ‘sladoled’ sladoled samo v besedi.

Story: Kako ga pripravljata?

Od slovenskih pridelovalcev med sezono odkupiva maline in borovnice, ne glede na sezono pa kupujeva slovenski med in bezgov sirup. Ko dobiva sadje, ga najprej dobro pregledava, ali je res želene kakovosti. Potem tega trikrat opereva, pretlačiva, vlijeva v modelčke in s posebnimi pripomočki za hitro zamrzovanje zamrzneva. Ker zamrzne v 20 minutah, se ohranijo barva, vonj, okus in vsi vitamini.Story: Na voljo je šest okusov, so brez umetnih barvil, konzervansov, glutena ali laktoze. Ljudi si torej prizadevata ozaveščati o zdravem načinu življenja, ne da bi bili prikrajšani za dobroto okusov.

Najina misija ni prepričevati ljudi, da je samo najin produkt dovolj dober. Želiva le, da imajo ljudje izbiro in da se lahko posladkajo brez slabe vesti ter pri tem uživajo.

Story: Predvsem vajinim malčkom sta želeli ponuditi zdrav obrok brez sladkorja.

Predvidevam, da sta poslastico najprej preizkusili pri njih. So si obliznili prste?
Ker sta oba zavračala sadje kot tako, sva s tem, da sva sadje zamrznili v domačih zamrzovalnikih v obliki sladoleda na palčki, dosegli, da sta ga z veseljem začela jesti. Potem sva to želeli še bolj izkoristiti in vsak dan sva vsakemu v roke dali La Popsi pomarančo-limono. Izboljšal se jima je imunski sistem, lansko zimo smo se izognili vsem prehladom.

Story: Za zasnovo produkta je le treba biti sladkosned in imeti v sebi malo otroške domiselnosti. Znata ohranjati otroka v sebi?

Skoraj vsak dan se z najinimi malčki spuščava po toboganu, guncava in plezava. (smeh) Na dnevni ravni skupaj popijeva kavico, na kateri je La Popsi prepovedana tema, enkrat na mesec pa si privoščiva oddih v naravi, kjer pozabiva na vse skrbi in se poskusiva malo spočiti.

Story: Že kot deklici sta delili isto ulico, ki je ostala polna lepih spominov.

Mnogokrat se je Neža igrala, da je Karmen njena živa punčka, in jo cele dneve prevažala v vozičku za punčke, potem pa sva se ure in ure pogovarjali prek stacionarnega telefona z balkona na balkon, da sva se poleg tega še gledali.

Story: S čim sta se takrat najraje posladkali?

Vsako leto sva komaj čakali na poletje, da sva lahko z domačega vrta jedli maline, jagode, borovnice ter nabirali grozdje in jagode. Seveda pa sva večkrat na skrivaj jedli čokolado in bombone.

Story: Sta imeli že tedaj velike ideje o prihodnosti?

Karmen je vedno želela postati zobozdravnica, Neža pa učiteljica športne vzgoje. Najini življenji bi bili čisto drugačni, če bi se tiste želje uresničile.Story: Kaj bo za vaju uspeh?

Ko sami sebi dokaževa, da je vredno vztrajati in nikoli obupati nad svojimi sanjami. In vsakič, ko lahko komu polepšava dan, se nama nariše nasmeh na obraz in dobiva novo energijo, da lahko uresničujeva zastavljene cilje. Z energijo naju napolnijo najini zadovoljni kupci in male zmage.

Besedilo: Neja Drozg // Fotografije: arhiv Helena Kermelj

Avto magazin

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Avto magazin22/2018

Naročite se na revijo Avto magazin:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 22/2018

Story 22/2018, od 11. 10. 2018