Štartaj Slovenija Promocijsko sporočilo

Luigi Petrella je svojim omakam Alla Luigi dodal pridih domačnosti, s tem pa tudi prepoznavnost!

20. 10. 2019
Deli
Luigi Petrella je svojim omakam Alla Luigi dodal pridih domačnosti, s tem pa tudi prepoznavnost! (foto: Promocijski material)
Promocijski material

Omake Alla Luigi so res hitra rešitev za vsakdanji okusen obrok. Spoznali smo jih v okviru projekta Štartaj Slovenija.

Na voljo sta dva različna okusa omak, ki sta pripravljena iz sveže zelenjave in mesa slovenskega porekla. Omake je navdihnila Luigijeva mama, tako da so pripravljene na pristen italijanski način. Poleg omake bolognese je na voljo tudi zelenjavna različica oziroma veganski ragu.

omaka

Omaka Alla Luigi je odlična rešitev za vse, ki si želijo pripraviti okusen obrok, a jim za to zmanjka časa. Ena od njihovih prednosti je, da jih lahko pripravite vedno na nov način – če jim dodate kakšno sestavino, ki vam je pri srcu, bo stara jed zaživela z novim okusom.

ragu

Kdo je človek, ki je ustvaril okusne omake?

Podjetnik za blagovno znamko je Luigi Petrella, ki je sicer po poklicu kuhar in je, preden se je lotil novega izziva, delal v restavraciji. Kot nam je zaupal, v njegovi družini ni bil prisoten podjetniški duh, a želja po tem je vedno obstajala, saj si je želel nekoč delati zase. "To je naš čisto prvi projekt, in preden smo se prijavili v Štartaj Slovenija, si nismo upali niti sanjati, da bo tako zrasel," nam je zaupal.

Zamisel zanje je dobil kar doma, saj mu je zaradi hitrega življenjskega ritma pogosto zmanjkalo časa za kvaliteten obrok, zato je občasno skuhal kakšno jed in jo shranil v kozarce. Pravi, da na trgu že obstajajo podobni izdelki, a nobeden med njimi ni domač, zato je v okusih, ki so že bili na voljo, pogrešal pridih domačnosti. "Zato sem si zaželel tak izdelek. Ideja ni prišla takoj, ampak s časom. Omake, ki sem jih kuhal zase, so poskusili tudi prijatelji. Njim je bila omaka tako všeč, da so jo želeli kupiti, vendar ni bila v prodaji. Pika na i je bila, ko je Denis pokusil te omake in so mu bile tako všeč, da jih je želel imeti na prodajni polici v mesariji. Takrat smo začeli razmišljati, da bi začeli kuhati omake in kako bomo to zadevo spravili na trg," razloži Luigi.

Na trgu je treba biti drugačen, saj je podobnih izdelkov veliko

Pri njegovih omakah je prav domačnost tista, po kateri se razlikuje od sorodnih produktov. Ob raziskovanju trga je Luigijeva ekipa prišla do ugotovitve, da imajo njihove omake (v nasprotju s preostalimi) domač okus in kakovostne sestavine: so povsem naravne, brez dodanih konzervansov in aditivov. "Verjamemo v svoj izdelek, a ker smo začetniki v tem poslu, še ne vemo, kako jih bo trg sprejel," doda Luigi.

Alla Luigi

Njihovi prvi poskusni zajčki so bili prijatelji, ki so takoj izrazili navdušenje nad omakami. "V začetni fazi nam je pomagala družina, vedno so nam stali ob strani. Zelo dobrodošla je bila tudi podpora prijateljev, predvsem takrat, ko nam je padla morala," pravi Luigi in poudari, da je za ekipo precej naporno obdobje in da ni šlo tako gladko, kot so na začetku mislili, da bo. Priznava, da če ne bi imel okrog sebe ljudi, ki so ga podpirali, danes ne bi bil tukaj, kjer je.

Začetki so skoraj vedno naporni, a panika je povsem odveč!

Ker je šlo za tako rekoč poslovne začetnike, so morali vso proizvodnjo najprej postaviti na noge, čakala jih je tudi administracija, saj je bilo treba pridobiti in urediti vsa dovoljenja. "Ko smo začeli s proizvodnjo, so nastale težave, saj nikoli prej nismo kuhali tako velikih količin. Včasih smo se ustrašili, da ne bomo zmogli vsega. Te izzive smo premagali z ekipama, ki sta za tem projektom. Veliko dobrega so nas naučili, predvsem pa tega, da ne smemo delati panike," poudarja Luigi.

"Na preostale tekmovalce gledamo kot na družino"

Ko smo Luigija vprašali, kako vidi uvrstitev svojega produkta med Sparovo osmerico v projektu Štartaj Slovenija, je dejal, da z ekipo ne gledajo na lestvice in ne tekmujejo med seboj. "Naša lestvica kaže, da bomo vsi zmagovalci in da bodo stranke naše izdelke sprejele in jih veselo nakupovale," zatrdi. Če ne bi bilo tega projekta, bi bili pravzaprav s svojimi omakami še čisto na začetku, pri urejanju dokumentacije. Zato so zelo veseli priložnosti, da so svoje izdelke spravili na Sparove police.

Več o Luigiju in njegovih nadvse okusnih omakah boste izvedeli na Facebook strani Alla Luigi.

Da pa o okusnih omakah ne bi samo govorili, smo v naši redakciji omako bolognese preizkusili tudi sami!

omaka

Ugotovili smo, da je res odlična in da jo je mogoče kombinirati z drugimi sestavinami, ki so nam všeč. Pripravili pa smo jo tako:

Sestavine:

  • omaka bolognese Alla Luigi
  • por
  • svež paradižnik ali pelati iz konzerve
  • česen
  • testenine po izbiri

Priprava:

  • Testenine skuhate po navodilih z embalaže.
  • Por narežete na kolobarje in ga podušite na malce olivnega olja.
  • Dodate narezan svež paradižnik ali pelate iz konzerve in en stisnjen strok česna. Dušite približno 10 minut, da izpari odvečna tekočina.
  • Dodate omako Alla Luigi, premešate in še malce pokuhate in začinite s suhim origanom.
  • Količino prilagodite številu jedcev – ena omaka Alla Luigi bo (z dodatki, kot sta por in svež paradižnik) zadostovala za tri lačne želodce. Na koncu dodajte še parmezan.

Pa dober tek!

Omake Alla Luigi poiščite v katerikoli od 12 trgovin INTERSPAR po Sloveniji.