Sadne ledenke La Popsi za užitke brez slabe vesti iz kuhinje Neže Mlakar in Karmen Meze!

7. 10. 2018
Deli
Sadne ledenke La Popsi za užitke brez slabe vesti iz kuhinje Neže Mlakar in Karmen Meze! (foto: Štartaj Slovenija Press)
Štartaj Slovenija Press

S tretjo sezono projekta Štartaj Slovenija, ki poteka pod budnim okriljem Spara Slovenije s partnerji, prihajajo na police megamarketov Interspar ene najbolj zdravih sladic, kar jih je doslej poznal slovenski trg.

Ker nam je z nekaj sreče v spletnem uredništvu uspelo poskusiti nekaj njunih vzorčnih sadnih zamrznjenih desertov, lahko na tem mestu z vso gotovostjo potrdimo naslednje:

  • ... iz kuhinje novopečenih podjetnic, 27-letne Neže Mlakar in 24-letne Karmen Meze, prihaja posladek z zares visoko vsebnostjo svežega sadja, o čemer nas je prepričal že prvi ugriz v enega od sadnih okusov, ki so na voljo.

La Popsi

La Popsi, kot sta jih poimenovali podjetnici, so prvenstveno nastali po navdihu podobnih sladic iz Mehike, nadvse popularna pa je njihova veliko presladka različica tudi v Združenih državah Amerike.

»Takšno sadje na palčki v Mehiki imenujejo paletas in so izredno razširjene po celi državi,« sta nam hiteli pripovedovati podjetnici, ki sta za razliko od mehiške mlečne inačice svoje La Popsi ustvarile iz čistega sadja brez vsakršnih primesi.

Sladica, ki je odličen odgovor na vse večje povpraševanje po sladicah, v katerih ni sladkorja, konzervansa in umetnih aditivov, hkrati pa ne vsebujejo niti glutena in ne laktoze, tako po njuni zaslugi prihaja na police megamarketov Interspar v kar šestih okusih. Med njimi boste tako našli okuse manga, pomaranča-limone, ananas-kivija in bezeg-maline, ki se jima pridružujeta še sadno-mlečni okusa jogurt-borovnice ter alkoholnega luksuza z okusom mojita za odrasle.

Gre vsekakor za izdelek, ki izvrstno nagovarja vse bolj ozaveščenega in k zdravemu načinu prehranjevanja usmerjenega slovenskega potrošnika, pestrost ponudbe okusov in dobro izdelana vizualna podoba produkta pa so nas hitro napeljali na misel, da imamo morda opraviti z že izkušenim podjetnim dvojcem.

La Popsi

A težko bi se bolj motili.

Za Nežo Mlakar in Karmen Meze naj bi bile La Popsi šele prva izkušnja z inovativnim podjetništvom.

Prva podjetniška izkušnja

Neža je namreč diplomirana organizatorka v turizmu, Karmen pa zobotehnica. Ker pa je Karmen v svojem prostem času navdušena nad francoskim slaščičarstvom, tako da je pred časom že opravila polletni mesečni slaščičarski tečaj, Neža pa je nekaj časa delala v Ameriki, kjer si je pridobila tudi tiste vrste izkušenj, ki pridejo prav na podjetniški poti, se njun skupen vstop na trg s čisto svojim prehranskim produktom morda ne zdi več nekaj tako zelo nenavadnega.

»Odrasli sva v okolju, kjer so naju podpirali ne glede na to, česa sva se lotili. Verjamejo v naju in nama zaupajo,« sta o podpori, ki sta jo deležni od svojih domačih, povedali podjetnici in dodali: »Drži pa, da so najprej vendarle dvomili, da je La Popsi zares prava ideja, a sva vztrajali in v produkt vložili ves najin trud in energijo. Prepričani sva bili, da nama bo uspelo, za zgled pa sva že imeli verigo Popsicle Shops z vzhodne obale Amerike, ki so se prav tako trudili, da bi kupcem ponudili le najbolj sveže in kakovostno, da bi jim na koncu uspelo zgradili svoj mali imperij sadnih zamrznjenih desertov.«  

Le najboljše za najmlajše

O svojem uspehu sta bili še posebno močno prepričani zaradi njunih otrok in skrbi za njihovo zdravje. Na trgu sta dotlej namreč zaman iskali sadni zamrznjeni desert, ki bi namesto veliko sladkorja in umetnih arom premogel tudi zgleden delež pravega sadja.

»Ker na trgu nisva našli takšnega, sva ga začeli ustvarjati sami v domačih zamrzovalnikih.«

Otroci so bili seveda navdušeni, mame pa tudi, saj so otroci s sadnimi ledenkami zaužili kup dragocenih vitaminov, ki bi se jih v kakšni drugi obliki morda veliko bolj branili. Še več. Izkazalo se je, da sadne sladice ne gredo 'za med' le, ko se zunaj gibljejo temperature okoli 30, ampak da so taiste barvite zamrznjenke kot nalašč za jesenske in zimske dni, ko naokoli že razsajajo prvi virusi prehladov.

O tem sta podjetni mamici takole spregovorili na Facebook strani La Popsi ...

la popsi

Od domačega sladoleda, ki so ga otroci naravnost oboževali, pa do ideje La Popsi je bil nato le še korak.

la popsi»Ko sva delali raziskavo trga, sva ugotovili, da takega produkta na slovenskem trgu še ni. V projekt sva se podali z naivnimi pričakovanji, vendar z vsem možnim pogumom in prepričanjem, da je najin produkt nekaj, kar bodo ljudje radi jedli,« sta nam povedali in dodali: »Seveda pa sva pred vstopom na trg svoja pričakovanja tudi preverili. Tako sva družini in prijateljem razdelili tudi ocenjevalne liste in vse okuse, ki sva jih spravili skupaj, da smo potem skupaj izbrali zmagovalne kombinacije.«

Vsemu, kar je prišlo iz njunih zamrzovalnikov, tako seveda ni uspelo priti med preverjeno šesterico, zato pa so ti, ki so ostali, tudi po naših izkušnjah vredni vaše pozornosti.

Učenje na napakah

Čeprav se zgodba o La Popsi zdi le še ena posrečena kombinacija srečnih naključij, pa brez težav tudi v tem primeru ni šlo.

»V roke nisva dobili nobenih navodil, kako z izvedbo podjetniške ideje začeti in kako z njo po fazah nadaljevati. Učili sva se sproti in na lastnih napakah. Te sva potem občasno tudi ponovili, vsakič pa so naju drago stale,« sta bili z nami iskreni Neža in Karmen.

»Sproti sva se naučili, da se je treba neprestano izobraževati in nikoli obupati. Da je v Sloveniji ogromno ljudi, ki so pripravljeni skočiti na pomoč. Da sinergija, tj. 1 + 1 = 3, dejansko deluje. Naučili sva se, da je treba prositi za pomoč, ko jo potrebuješ, ampak da moraš na koncu vseeno vse narediti sam. Namesto tebe pač ne bo nihče delal. In če bi kaj sporočili začetnikom, ki se šele lotevajo svoje podjetniške poti, bi to bilo gotovo to, naj vztrajajo in verjamejo vase, ne glede na vse.«

Sicer pa sta z objavo na Facebooku pred dnevi jasno pokazali, kako je s sinergijo v njunem malem podjetju. Video poobjavljamo, da boste lahko sami ocenili, ali (navkljub trenutno nadvse natrpanemu delovniku) zares živita to, kar govorita. ;)

Hvaležni za Štartaj Slovenija

Uvrstitev med Sparovo osmerico tretje sezone projekta Štartaj Slovenija sta Neža Mlakar in Karmen Meze sprejeli predvsem kot svojevrstno potrditev za ves trud, ki sta ga v uresničenje svojih sanj vložili.

»Če si nekaj res želiš, to lahko dosežeš,« sta bili glede tega še soglasni in dodali: »Ekipi Štartaj Slovenija sva najbolj hvaležni, da so nama ves čas stali ob strani in nikoli obupali nad nama, pa tudi, da so naju usmerjali in da sva se lahko od njih veliko tega naučili. Njihova podpora je bila za naju zares neprecenljiva.«

Če želite podpreti podjetniški dvojec Neža Mlakar in Karmen Meze, ju lahko podprete z nakupom njunih La Popsi. Te boste našli v vseh megamarketih Interspar v Sloveniji.

spar logo

Poiščite La Popsi v megamarketih Interspar!

Sadni zamrznjeni deserti La Popsi so prijetna osvežitev in posladek, ki ga lahko uživate brez slabe vesti.

Njihova posebnost je izredno velik delež sadja. Vnos sadja bo s sadnimi zamrznjenimi deserti La Popsi, zlasti za otroke, preprost, zabaven in predvsem okusen. Ker La Popsi ne vsebujejo glutena ali laktoze, ne bo nihče prikrajšan za dobroto okusov, ki jih ponujajo. Sadni zamrznjeni deserti La Popsi so izdelani izključno iz svežega sadja, kar boste začutili takoj ob prvem ugrizu.

Razvajate se lahko s kar šestimi okusi La Popsi – od popolnoma sadnih mešanic: mango, pomaranča-limona, ananas-kivi, bezeg-malina do sadno-mlečnega okusa jogurt-borovnica in alkoholnega luksuza z okusom mojita, ki bo prvovrstna sprostitev za odrasle. Izberite svojo La Popsi in naj se naravna zabava začne.

La Popsi