Story Nagrade: Story IDEJA

Dorimu - Živa Voga, Saša Rojak

“Zgodba o mali Dorimu je zgodba o mavričnem svetu sanj!”

Dorimu - Živa Voga, Saša Rojak

Živa Voga in Saša Rojak sta svojo idejo obudila k življenju pred devetimi leti ob jutranji kavi. Živa je Sašu zaupala zgodbo o mali Dorimu in prav slednja ju je pognala v ustvarjalne vode.

Začela sva šivati mehke waldorfske punčke, jih ogromno prodala, izpeljala res veliko in zahtevno razstavo Punčka, več kot igrača, ki je gostovala po slovenskih gledališčih, in to ustvarjalno poglavje zaključila s sodelovanjem s pletilnim studiem Draž. Kmalu po razstavi sva razvila sanjavčke Dorimu, mala vilinska bitja na gugalnicah, saj sva si zadala, da morava izdelke toliko pomanjšati, da jih bova za naslednjo razstavo lahko zložila v svoj avto. In sva jih - za razstavo v galeriji Marjan Lovšin v Ljubljani in v Amsterdamu,” se spominjata.

Veliko dela sta vložila v svoje sanjavčke, predvsem pa v njih pustila svojo dušo in srce. “Pravzaprav v vsaki srčni zgodbi pustiš del sebe. In ravno v tem je čar. Si v vsakem sanjavčku Dorimu, v vsakem bojevniku za boljši svet, v vsakem metulju. To te bogati. Pogledaš svoje izdelke in veš, da si vanje vlagal iskreno, iz srca, po navdihu. Vse to je del ustvarjalnega življenja - veliko daješ, veliko dobiš, včasih tudi kaj izgubiš. Ampak nič ne odtehta zadovoljstva, veselja in sreče, ki jih s svojim delom seješ med ljudi. In kako lepo je, ko lahko izpolniš kakšno posebno željo! To je tisto, kar te najbolj napolni in ti daje zagon!”

Njuna znamka Dorimu, v kateri se skrivajo vse te čudovite figurice, prav tako nosi svojo posebno zgodbo. “Dorimu je japonska beseda in pomeni sanje. Zakaj sanje? Ker je Zgodba o mali Dorimu zgodba o mavričnem svetu sanj. Ker so sanje most do naše podzavesti, ki je zakladnica naših misli. Ker se moramo naučiti sanjati tudi podnevi. Misli, sanje, želje, čarobnost, ljubezen, ljubkost - vse to je Dorimu.”

Glasujte za svoje favorite!