Story Nagrade: Story IDEJA

Zgodba Mojega Življenja - Urška Treer

“Vsak izmed nas skriva zanimivo zgodbo!”

Zgodba Mojega Življenja - Urška Treer

Urška se je Zgodbe mojega življenja lotila precej spontano. Ni se obremenjevala s poslovno idejo in ni imela načrta, kako bodo njene besede sprejeli bralci. Verjela je in sledila svojemu srcu.

“V nasprotju s prejšnjimi projekti se tokrat s tem nisem obremenjevala. Preprosto sem verjela v idejo. V bistvu nisem niti razmišljala, kako bo sprejeta. Čutila sem, da jo preprosto moram realizirati, in sledila sem svojemu srcu. Spoznala sem, da moraš verjeti v svojo idejo, drugo se sproti postavi na svoje mesto,” je povedala Urška. In res. Tako je nastala knjiga Zgodbe mojega življenja.

“Ideja se mi je rodila po naključju med pospravljanjem stanovanja pokojne babice. Med njenimi stvarmi sem našla ljubezenska pisma, ki sta si jih med vojno pisala z dedkom. Čeprav sva si bili z babico zelo blizu, se mi ni zdela romantična oseba. Takrat sem začela razmišljati, da verjetno marsičesa sploh ne vem o njej in bi jo želela vprašati, če bi še bila med nami. Tako se je rodila ideja za knjigo. Želela sem si, da bi mi babica zapustila svoje spomine, misli, spoznanja, doživetja, torej tudi delčke sebe, ki jih v času njenega življenja nisem spoznala. Hkrati pa bi z zapisanimi spomini imela občutek, da je še vedno z nami. Njene spomine bi lahko brale tudi prihodnje generacije. Tako bi se spomin nanjo ohranil za vedno. Zgodba mojega življenja je namenjena vsem. Vsak izmed nas je edinstvena oseba. Vsak izmed nas skriva zanimivo zgodbo. Zgodbo, ki je zanimiva ne glede na starost. Zgodbo, ki govori o nas, o dogodkih, dosežkih, ovirah, modrostih, spoznanji ... vsem, kar sestavlja življenjsko zgodbo vsakega posameznika.”

Glasujte za svoje favorite!