Story Nagrade: Story MLADI TALENT

Pokrovitelj kategorije

Steklarna Rogaška

Maša Golob

“Največji dosežek je to, da v življenju počnem, kar me najbolj osrečuje”

Maša Golob

Mlada in simpatična glasbenica, ki navdušuje z igranjem električne violine. Med vsemi inštrumenti je že kot deklica izbrala staro očetovo violino, zaradi česar je verjela, da bo nekoč postala violinistka. Pri petih letih je vstopila v glasbeno šolo, pri osmih letih pa se je že udeležila prvega tekmovanja v Mariboru, dve leti za tem je presegla meje Slovenije.

Čeprav so se ji prvo leto na sprejemnih izpitih sanje izmuznile, ni odnehala in je pričela obiskovati privatne učne ure. V tretjem letu študija je obiskala Berlin in se v nemško prestolnico takoj zaljubila. Tako je pristopila na berlinsko fakulteto, in čeprav je violino pustila doma, je vesolje poskrbelo, da sta se z najboljšo prijateljico iz otroštva znova srečali.

Maša Golob: “Veliko ciljev imam, ampak verjamem, da nas življenje na koncu pelje po svoji poti, ki je najboljša za nas.”

“Mislim, da sem vedno vedela, da je to moje življenjsko poslanstvo. Zares pa sem se tega zavedla, ko sem to ‘izgubila’. Po nekaj letih odločanja, ali nadaljevati z violino ali ne, sem se odločila, da dam priložnost študiju muzikologije, in se vpisala na magisterij v Berlin. Nisem pa vedela, da bom ravno tam nepopisan list in bom lahko začela znova. Tam se je moja pot z violino šele začela in vodila do točke, kjer sem danes,” se spominja Maša.

Ob naslednjem obisku Slovenije ni pozabila spakirati tudi violine, v Berlinu pa se je prijavila na avdicijo za priznan orkester na univerzi, po dveh mesecih je že koncertirala v berlinski filharmoniji kot pomočnica koncertne mojstrice.

A med svoje največje dosežke glasbenica ne šteje glasbenih priznanj, temveč predvsem uresničitev sanj: “Težko bi rekla, kaj je moj največji dosežek. Verjetno ravno to, da v življenju počnem, kar me najbolj osrečuje, in to delim z drugimi. Seveda pa sem zelo vesela, da sem pred kratkim imela svoj prvi samostojni koncert z imenitnimi glasbenimi gosti, ki je bil krasna popotnica za naprej.”

Maša Golob: “Žene me predvsem neki notranji občutek, ki ga je težko opisati. Včasih se me polasti tako intenziven občutek, da moram nekaj deliti z ljudmi, da tudi zaspati ne morem in napol v snu dobivam ideje za nove coverje, v zadnjem času tudi za avtorske skladbe. Ko nekaj udejanjim, tudi napetost znotraj mene popusti in takrat sem mirna.”

Še naprej zvesto stremi k ciljem, ki si jih je zadala. Želi se prebiti v tujino in do večjih projektov ter odrov, predvsem pa “ohraniti svoj notranji mir in biti srečna”. Ni kaj, o Maši bomo brez dvoma še veliko slišali.

Glasujte za svoje favorite!