Story Nagrade: Story MLADI TALENT

Pokrovitelj kategorije

Steklarna Rogaška

Zala Smolnikar

“Želim prepeti in preplesati življenje s strastjo”

Zala Smolnikar (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Simpatično Zalo Smolnikar je Slovenija lahko bolje spoznala kot finalistko oddaje Slovenija ima talent. Dekle, ki prihaja iz Cerkelj na Gorenjskem, ustvarja lastno avtorsko glasbo, prepeva ter igra tako klavir kot tolkala.

“Že zelo zgodaj sem se zavedela, kaj želim resnično početi. To je bilo že, ko sem se zavedela, da obstajam,” pojasni nasmejana Zala, ki je že pred vstopom v osnovno šolo bližnjim pripovedovala, da bo glasbenica. Nadarjena pevka ima kristalen glas in energijo sončnih žarkov, o čemer smo se lahko prepričali tudi na Slovenski popevki. Svetlolaska je kot pevka nastopila tudi v plesnem spektaklu Dance amore, kjer si je oder delila s številnimi velikimi plesnimi imeni slovenske scene. Nastopila je v vlogi brhkega mladega francoskega dekleta Isabelle, ki v Evropo zveži v upanju na lepšo prihodnost. Vsesplošno umetnico, ki se v glasbeni šoli Lartko poleg igranja klavirja, tolkal in flavte uči tudi petja pod mentorskim vodstvom svoje mame Renate Smolnikar, mikata razkošnost klasične glasbe in komponiranje.

zala

“Žene me umetnost na splošno, saj se prek nje lahko izražam in mi daje možnost biti ustvarjalna,” pojasnjuje Zala svoje gonilo. Njena ustvarjalnost je prepričala tudi v oddaji Slovenija ima talent, ko se ji je življenje postavilo skorajda na glavo. Slovenijo je osvojila v hipu, gledalci pa so se zaljubili v njen energični glas. Po nastopu v Talentih so začeli deževati klici, zvonjenje njenega telefona pa se še niti ni poleglo.

Pred njo so še številni izzivi, cilji: “Mnogo je ciljev. Uspešno zaključiti študij, imeti družinico. Predvsem pa prepeti in preplesati življenje s strastjo.”

Med največje dosežke šteje, če ljudje začutijo nadzemeljsko čarobnost, ki jo med petjem občuti sama. Navdih jo najpogosteje najde kar sam. Ustvarja, ko se mora izpovedati, ko mora vrtinec čustev in hrepenenj dobiti svoj prostor, tudi zunaj območja udobja, in začeti šumljati skupaj z dihom.

Glasujte za svoje favorite!