Story Nagrade: Story MOŠKI

Primož Dolničar

“Vedno sem se trudil živeti in ustvarjati po trenutnem navdihu”

Primož Dolničar

Prvi Slovenec, ki se lahko pohvali z oddajo na prestižnem kuharskem kanalu 24Kitchen. Primožu Dolničarju je uspelo to, o čemer marsikdo le sanja. Pred časom je na mednarodni televizijski kanal poslal svojo oddajo Z vrta na mizo, nad katero so bili ustvarjalci tako navdušeni, da so se odločili, da jo odkupijo, to pa je bil šele začetek uspešne zgodbe.

V svoji že drugi oddaji V kuhinji s Primožem, ki jo je posnel za priljubljeni kuharski kanal, tako v sproščenem vzdušju svojega doma z uporabo organskih in lokalnih sestavin pripravlja slastne krožnike ter razkriva kuhinjske trike, s katerimi nam lajša pisano ustvarjanje v kuhinji.

“Nikoli nisem čutil, da imam kakšno posebno poslanstvo. Vedno sem se trudil živeti in ustvarjati po trenutnem navdihu in delovati tako na osebnem kot poslovnem področju kot moralno odgovorna oseba. Se pa je mogoče moje poslanstvo skozi čas nekako samo izoblikovalo, in sicer različna poslanstva na različnih področjih, s katerimi se ukvarjam. Ko oblikujem in izdelujem pohištvo, hočem ljudem vdahniti kanček lepote in topline, ki ga da les, ko kuham, jih hočem navdušiti za domača lokalno in kakovostno hrano, ko pišem, pa se verjetno na vse kriplje borim proti vsesplošni človeški neumnosti in ozkoglednosti, ki preveva naš svet,” pojasnjuje Primož.

Navdihujejo ga različne stvari, odvisno od trenutka, lahko gre za film, glasbo ... “Včasih dobim navdih med sprehodom po gozdu, veliko idej dobim med tem, ko se pogovarjam z ljudmi, navdihnejo me hrana, avto, otroci, karkoli, kar se me dotakne v nekem določenem trenutku in kar povzroči kreativni miselni tok v mojih možgančkih. To me navdihuje in izpopolnjuje,” razlaga z navdušenjem.

Pri naštevanju dosežkov nas nasmeji, saj ne izpostavi kakšne kuharske mojstrovine ali novega meta na prestižni kuharski oddaji, temveč kar križanke. “Verjetno je bil zame osebno največji medijski dosežek ta, da sem končal v križankah. Moje ime je bilo geslo,” nam zaupa Primož in nadaljuje: “Drugače pa ne bi mogel odgovoriti, kajti takoj ali pa že vmes, ko zaključim projekt, se že lotim drugega in nekako nimam časa, da bi razmišljal o dosežkih. Vse, kar počnem, je pač način mojega življenja in vesel sem, da so moje ljubezni tudi moj posel.”

Njegova druga ljubezen je mizarstvo, ustvarjanje pohištva. Tudi v to vloži veliko truda in dela, zato je pohvala povsem na mestu: “Enkrat me je v prilogi Delo in dom pohvalila profesorica s Fakultete za arhitekturo Živa Deu, ki je napisala, da je pohištvo, ki sem ga izdelal za stranko, odraz mojstrstva in estetskega čuta. To se mi je globoko vtisnilo v srce.”

Glasujte za svoje favorite!