Story Nagrade: Story ŽENSKA

Pokrovitelj kategorije

CCC

Mirjam Potrbin

“Ko vidiš svojega otroka, ki živi svoje sanje in počne tisto, kar ga veseli”

Mirjam Potrbin (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Zgodba neverjetnega košarkarskega čudežnega dečka Luke Dončića je v zadnjem letu prevzela Slovenijo. Po izjemnem uspehu na evropskem prvenstvu, od koder so slovenski junaki prinesli zlato odličje, sta sledila pravljično leto v dresu madridskega Reala ter polet čez lužo, kjer se mladenič brusi na parketu elitne lige NBA.

A nič od tega ne bi bilo mogoče brez neizmerne podpore domačih, brez mame Mirjam Poterbin, ki je svojega sina podpirala na njegovi poti in verjela vanj že od samega začetka.

“Moje zadnje leto je bilo res tako polno, da težko strnem vse. Bilo je zelo čustveno, predvsem zelo srečno, kajti ko vidiš svojega otroka, ki živi svoje sanje in počne tisto, kar ga veseli, je to za starša neopisljiva sreča,” nam je v nekaj besedah pretekle mesece opisala Mirjam, ki se je že pred časom preselila k Luki v Madrid, kjer mu je priskočila na pomoč pri vsakodnevnih opravilih in mu pomagala, da se je lahko osredotočil le na košarko, poleti pa je vnovič zamenjala naslov prebivališča ter skupaj s sinom odletela čez lužo, v Teksas.

Njen sin je njeno največje bogastvo. Dragulj, na katerega ni ponosna le zaradi košarkarskih dosežkov, temveč tudi osebnosti, ki se je izoblikovala skozi leta.

“V zadnjem letu sem brez pomislekov najbolj ponosna na svojega sina, kajti večina ljudi vidi le ogrodje, uspeh, ne vidijo pa vsega, kar stoji za vsem tem. Predvsem odrekanja najstnika, trdega dela, ki ga vlaga v vse to, poleg tega pa mora pri svojih letih sprejemati zelo pomembne odločitve. On je namreč tisti, ki se mora na koncu odločiti, zato sem toliko bolj ponosna nanj. Je neverjetno samostojen, zato mu to ne povzroča nobenih težav. Ne nazadnje tudi to, da je pri rosnih 13 letih odšel sam v svet, dokazuje, kako zelo samostojna oseba je,” polna ponosa pove mama košarkarskega dragulja, ki ga v zvezde kujejo tudi na drugi strani Atlantika.

Selitve ji niso tuje, zato je poleti brez težav spakirala kovčke ter se v družbi Luka preselila v Ameriko: “Nekako sem že vajena, da se stalno nekam selim. Tako to ni nič posebnega, je pa res, da se selitev v Ameriko nekoliko razlikuje, saj gre za precejšnjo razdaljo. A nisem imela nikakršnih težav. Tukaj se počutim odlično.”

Glasujte za svoje favorite!