Story Nagrade: Story ŽENSKA

Pokrovitelj kategorije

CCC

Nika Kljun

“Najbolj sem ponosna na skromnost”

Nika Kljun

Je eden izmed najprepoznavnejših slovenskih medijskih obrazov, ki je zaradi plesa že zdavnaj presegel vse meje. Koreografinji, večkratni državni, evropski in svetovni prvakinji v jazzu, showdanceu, hiphopu, stepu in streetdanceu Niki Kljun je uspelo nekaj, o čemer marsikdo le sanja. Ustvarila je zavidanja vredno plesno kariero in se s svojim znanjem proslavila po vsem svetu.

Tudi njeno zadnje leto je bilo zelo uspešno. Podpisala je novo pogodbo z največjo ameriško plesno konvencijo, sodelovala pri izdelavi koreografije ob 90-letnici Mikija Miške, nastopila v oddaji Ellen DeGeneres, ob 40. obletnici legendarne Briljantine pa so v plesnem centru Millenium posneli prav njeno koreografijo in plesalce.

Poleti jo je doletela prav posebna čast, saj ji je bila zaupana samostojna plesna konvencija pod nazivom VIVA La NIKA, za največji dosežek pa si šteje koreografijo ob odprtju svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji.

“Počaščena sem, da si je spektakel ogledalo več kot dve milijardi ljudi po vsem svetu! Ustvarjati za tako spektakularno športno prireditev je izjemna čast.  Delati z in za veliko svetovno zvezdo Willa Smitha je izjemno, pa ne le z njim, temveč tudi z drugimi sodelujočimi. To je bila v tem letu absolutna krona mojega 27-letnega dela v plesu,” nam je zaupala Nika.

Nika Kljun: “Ponosna sem, da mi je Plesna zveza Slovenije podelila častni naziv slovenska ambasadorka plesa! In da se nisem nikoli obremenjevala, da mi kot punci in ženski ne bo uspelo v krogu večinoma moške elite koreografov! Pa smo jim pokazali, da to zmore tudi ženska, in to mala in drobna iz male Slovenije!”

V tem letu je organizirala tudi delavnico s Tiborjem Golobom, v kateri so pomagali socialno šibkim otrokom Zveze prijateljev mladine. A kljub vsem izjemnim dosežkom preteklega leta ostaja skromna. “Najbolj sem ponosna na skromnost, ki sta mi jo privzgojila mama in oče, na delavnost in potrpežljivost, da nič ne pride kar čez noč.

Hvaležna sem, da sem se pred osmimi leti pogumno odločila za selitev v Los Angeles,” nam pojasni Nika, ki ji uspe ob vsem tem norem tempu ohranjati ravnotežje v življenju: “Vsak dan znova pokažem, da so ljubezen in popolna predanost poklicu ter trdo delo in odrekanje prava in edina pot do cilja! Je težka, a lepa!”

Nika tako pogumno nadaljuje korake po poti, ki si jo je zadala. Na obzorju so namreč že novi projekti. Razmišlja o ustanovitvi lastne akademije za plesalce in mlade umetnike v Ameriki, za kar ima doma dober zgled, saj njeni starši že desetletja zelo uspešno vodijo plesno šolo Bolero. Svoje znanje bi rada prenesla tudi na mlade plesalce, ki se prebijajo v plesnem svetu …

Idej v njeni glavi ne zmanjka, a kljub zasedenemu urniku in uspehom v širnem svetu je predana deželici na sončni strani Alp: “Slovenija je moja dežela in vedno bo!”

Glasujte za svoje favorite!