Ko ličenje postane rutina

Ko ličenje postane rutina (foto: Story press) Story press
Vir: Govori.se
18. 2. 2013

Na Story akademiji, ki bo 23. februarja v Hotelu Plaza, bo Zala Skorupan na delavnici Deborah vsem udeleženkam pokazala osnove ličenja in razkrila nekaj osnovnih trikov.

Story: Katera ličila bi morala imeti vsaka ženska v svoji toaletni torbici?

Za popoln videz na vsakem koraku mora imeti vsaka ženska v svoji toaletni torbici maskaro, rdečilo ali sijaj za ustnice ter puder v kamnu.

Story: Običajna ali vodoodporna maskara?

Običajna. Predlagamo negovalno maskaro za volumen Lash Creator Volume & Care, Deborah, ki pospešuje rast trepalnic po zaslugi kompleksa keratin lash booster iz Deborah. Rezultat so debelejše, daljše in bolj zdrave trepalnice.

Story: Lahko zaupate nekaj osnovnih trikov za tiste, ki se šele začenjajo ličiti in nimajo izkušenj s tem?

Zelo pomembno je, da uporabljajo kakovostno kozmetiko. Pomembna je tudi podlaga. Idealna za začetnike je BB Cream iz Deborah, obarvana krema 5 v 1, ki gladi, izenači polt, vlaži in nahrani kožo ter zaščiti pred škodljivimi UV-žarki in vplivi iz okolja. Primerna je za vse tipe kož.

Story: Kako izbrati primeren puder, ko gre za teksturo in barvo?

Puder izbiramo glede na tip kože in glede na to, kakšen končni učinek želimo doseči. Za naravni videz priporočamo BB Cream iz Deborah, za večjo prekrivnost in obstojnost podlago 24 Ore Perfect, Deborah, vsem, ki imajo mešan tip kože, pa priporočamo podlago Comfort Mat, Deborah, ki matira in vlaži. Pravi odtenek pudra najlažje izberemo na zapestju ali na pregibu med licem in vratom.

Story: Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri senčil in šmink? Na trenutne smernice ali odtenke, ki pristajajo naši barvi oči in odtenku polti?

Pozorni moramo biti na več stvari. Pri izbiri senčil in šmink je pomembno, da vemo, za kakšno priložnost jih izbiramo: ali gre za dnevni, poslovni ali večerni videz. Odtenke izbiramo tudi glede na barvo las in oči. Deborah Milano ima v svoji ponudbi senčila za veke, ki se lahko nanašajo na suh ali moker način. Z mokrim načinom dosežemo intenzivnejši make up, primeren za večerne priložnosti. Izbirate lahko med senčili Eye Design Quad, Trio Hi-Tech ali 24 Ore Velvet vsa iz Deborah.

Story: Se lahko naličimo vsak dan ali je treba koži pustiti kakšen dan ali dva, da diha?

Pomembno je, da dnevno poskrbimo za primerno čiščenje in nego obraza. Tako tudi ličenje postane rutina, s katerim osvežimo in poudarimo poteze obraza.

Story: Kako pomembno je, da pri nanašanju ličil uporabimo primerne čopiče in gobice?

Pripomočki za ličenje DEBORAH MILANO pripomorejo k pravilnemu nanosu ličil in boljši obstojnosti. Na voljo so čopiči za nanos tekočih podlag in bronzerjev, čopič za nanos rdečila, čopiči za nanos senčil za veke ter čopič za nanos rdečila za ustnice.

Story: So obrvi res kot nekakšen okvir obraza? Kako naj si jih najbolje uredimo glede na svoje obrazne poteze?

Res je, obrvi so okvir obraza. Pomembno je, da si jih oblikujemo glede na obrazne in očesne poteze. Nato jih lahko poudarimo s primernim svinčnikom za obrvi 24 Ore Eyebrow Pencil.

Story: Kaj lahko pričakujejo udeleženke Story akademije? Kaj bodo izvedele na vaši delavnici?

Udeleženke se bodo naučile pravilne nege obraza in osnov ličenja, kako se naličiti za različne priložnosti, kako izbirati prave odtenke ličil. Zaupali jim bomo tudi male skrivnosti in trike ličenja, kako lahko ostanejo sveže in sijoče ves dan, in še kaj.

Story: Katere so pogoste napake pri ličenju?

Velikokrat uporabimo napačno podlago, ali odtenek ali teksturo. Na Story akademiji bomo udeleženke naučili izbirati med pravimi odtenki in teksturami, prav tako jih bomo poučili o izbiri primernega make upa za različne priložnosti.

Story: Se znamo naličiti priložnosti primerno ali nismo najbolj izurjene pri prilagajanju ličil glede na okoliščine?

Kot smo že omenili, je ena izmed pogostih napak napačna izbira ličil glede na priložnost. Obljubljamo, da bodo udeleženke Story akademije odšle polne pozitivnih vtisov in znanja.