Pogovor s Tjašo Kokalj, ki se na televizijo vrača s TOP4

"Spomnim se, da sem 
si rekla, kako velik dosežek bi bil, če bi bila na naslovnici 
Cosmopolitana.
In sem bila.“ (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
29. 9. 2015

Že to soboto ob 22. uri se na male zaslone, tokrat na Pop TV, vrača tretja sezona resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj.

S sveže poročeno Tjašo smo se v enem izmed ljubljanskih lokalov sestali tudi mi, ko nam je poleg občutkov pred novo sezono oddaje zaupala tudi nekaj svojih prepričanj, ki so jo v zadnjih letih pripeljala do uspešne poslovne poti.

Nova sezona TOP4 je le delček vsega, kar se vam trenutno dogaja. Bi lahko rekli, da je to vrhunec vaše kariere?

Res je, da imam kar nekaj različnih sodelovanj, nekaj zelo zanimivih projektov, odpirajo se še dodatna različna področja. Nisem pa pomislila na to, kot na vrhunec kariere, ker sem še vedno zelo mlada. Rada bi dosegla še kaj več, je pa res, da sem trenutno zelo zaposlena.

Poleg vsega tega pa si vas številne blagovne znamke želijo tudi kot obraz svojih izdelkov. Zakaj menite, da je zanimanje tako veliko?

Dobro vprašanje. Mislim, da gre za neko luštno mešanico vsega. Moja prejšnja dela govorijo sama zase, torej da poskušam biti čimbolj odgovorna, vestna in v tem napredujem. Vsakega projekta se lotim stoodstotno in vedno si rečem, da se stvari ne bom lotila, če nisem popolnoma prepričana o njih in jim predana.

Ampak tega je veliko, kajne? Koliko ur na dan namenite delu?

Niti en moj dan ni enak drugemu. Lahko sem ves dan doma za računalnikom in pišem, po navadi pa je tako, da dopoldneve preživljam v Ljubljani, kjer imamo različne sestanke s potencialnimi naročniki, slikanja in ostalo, popoldne pa pridem domov in pišem. Koliko ur na dan je to, sicer ne vem, mi pa prijateljica vedno reče, da delam ves čas. Če si nekako odvisen od sebe in od tega, koliko sam narediš, se na to, da bo kdo drug kaj naredil, pravzaprav ne moreš zanašati.

Verjetno zna biti ta medijski pritisk velikokrat zelo naporen. Vas je kdaj pripeljal do te mere, da bi to področje pustili za sabo in začeli nekaj popolnoma na sveže?

Nekaj podobnega se je zgodilo leta 2010 ali 2011, ko sem začela več pisati za revije in manj biti na manekenski brvi. Tako sem pristala malce bolj v zakulisju. In tudi to mi je bilo super, ampak sem še vedno imela opravka večinoma z mediji, sploh ko smo imeli fotografiranja in snemanja reklam, na katerih sem delala kot stilistka. Potem se je začel projekt TOP4, ko me je voditeljstvo kar pritegnilo.

Glede na to, da sta oba z možem zelo podjetna, sta kdaj razmišljala, da bi začela skupen, družinski posel?

Mislim, da se oba strinjava, da ne bi delala skupaj. Pa ne zato, ker se ne bi prenašala, ampak se mi zdi, da moraš biti kar 'faca', da delaš s svojim moškim. Sva pa že razmišljala, da bi sodelovala pri nekaterih področjih in projektih. In v zadnjem času vse pogosteje o tem govoriva. Zdi se mi, da potem posel zlahka pripelješ v stanovanje, pri naju je pa tako, da sva zelo rada najprej partnerja, potem dolgo časa nič in potem vse ostalo.

Pravzaprav pa ste živ dokaz, da se da družabna omrežja uporabiti tudi za življenje.

V svetu zelo velja prepričanje, da je slava vse. Tudi kakšne prijavljenke v oddajo so navedle, da je glavna stvar slava, na kar sem izredno alergična. Ker slava ti sama po sebi ničesar ne da, ti kvečjemu vzame, morda tudi košček sebe. Treba je začeti počasi in potem delati stopničko za stopničko. Jaz sem začela kot manekenka, ki so me ljudje najemali zato, ker sem imela naziv, vendar sem si želela delati za kakšno malce bolj modno revijo. Spomnim se, da sem si rekla, kako velik dosežek bi bil, če bi bila na naslovnici Cosmopolitana. In sem bila. Kar enkrat so me poklicali in moja prva reakcija je bila: "A se vi hecate?" In to vedno rečem, ko se mi zgodi kaj takšnega. Meni stvari preprosto veliko pomenijo. Tudi če se nekdo zelo vzvišeno obnaša, kot češ da nekaj ni pomembno, pri meni ni tako.

■ KAJA MILANIČ

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri