10 najbolj nenavadnih načinov, na katere so se igralci pripravljali na filmske vloge!

25. 12. 2015
Deli
10 najbolj nenavadnih načinov, na katere so se igralci pripravljali na filmske vloge!

Za zares odlično in prepričljivo igro v filmu so nekateri igralci pripravljeni narediti marsikaj. Nekaj najbolj nenavadnih priprav, med katerimi so nekateri izgubili vse, drugi pa celo tvegali lastno zdravje, smo zbrali v nadaljevanju.

Pa začnimo ...

1. Priprave na film Let nad kukavičjim gnezdom

Da bi se kar najbolje vživeli v vloge duševnih bolnikov v legendarnem filmu Let nad kukavičjim gnezdom, se je večina igralcev stranskih vlog pustila zapreti v pravo psihiatrično bolnico. Kar nekaj od njih je kasneje povedalo, da jih je izkušnja bivanja v bolnišnici tako prizadela, da jim pred kamerami kasneje sploh ni bilo treba kaj dosti igrati, ampak so zgolj bili to, kar so zaradi izkušnje (začasno) postali. V luči študij, ki kažejo, kako ranljiva je v ekstremnih okoliščinah človeška psiha, nas to niti ne bi smelo preveč presenetiti.

2. Rooney Mara za Dekle z zmajskim tatujem

Rooney Mara si je za film Dekle z zmajskim tatujem postrigla lase, jih obarvala v črno in posvetlila svoje obrvi. Vendar pa so bile vse te spremembe zanjo očitno dobra naložba, saj je bila za vlogo Lisbeth Salander nominirana za več nagrad, vključno z zlatim globusom za igro.

3. Heath Ledger za Viteza teme

Pokojni Heath Ledger je za vlogo v filmu Vitez teme naredil skoraj vse in le nekaj mesecev po tem, ko je bilo snemanje končano, tudi preminil. Da bi kar najbolj vživel v vlogo, se je Heath za več mesecev zaprl v stanovanje, ki ga v tem času skorajda ni zapustil, in si v svoj dnevnik neprestano zapisoval srhljive misli.

4. Daniel Day Lewis za film Moja leva noga

Med snemanjem filma Moja leva noga je bil Daniel Day Lewis tako zelo vživet v svojo vlogo, da je od snemalne ekipe zahteval, da ga oni hranijo tudi med pavzami ali pa sploh ni hotel ničesar zaužiti. Za tega igralca je tudi sicer značilno, da se je tako vživel v svoje vloge, da je včasih na kocko postavil tudi svoje zdravje.

5. Charlie Sheen za Prosti dan Ferrisa Buellerja

Charlie Sheen je med snemanjem filma Prosti dan Ferrisa Buellerja enkrat ostal buden kar 48 ur. To je storil zato, da bi bil pred kamero videti resnično utrujen.

6. Nicolas Cage za Zbogom, Las Vegas

Čeprav nas večina noče vedeti, kakšni smo videti, ko smo do konca opiti, pa to ne velja tudi za Nicolasa, ki se je za film Zbogom, Las Vegas opil, se posnel in kasneje analiziral svoje vedenje. Še posebno pozoren je bil bojda na način svojega govora v pijanem stanju.

7. Billy Bob Thornton v filmu Rezilo

Film Rezilo je bil Thorntonov prvi film in za to vlogo se je zares zelo potrudil. Med drugim si je dal v čevlje zdrobljeno steklo, da bi bila njegova nenavadna hoja še bolj prepričljiva in konsistentna.

8. Werner Herzog za film Stekleno srce

Ekscentrični snemalec filmov Werner Herzog je za svoj film Stekleno srce iz leta 1976 zahteval, da igralci prizore odigrajo v stanju resnične hipnoze. Le tako naj bi vaščani iz filma bili po njegovem mnenju dovolj prepričljivo v transu. Film je bil nagrajen s številnimi odličnimi kritikami.

9. Val Kilmer za film The Doors

Za vlogo Jima Morrisona je Val Kilmer živel kot ta legendarni pevec kar celo leto. Nosil je Morrisonove stare obleke, v Los Angelesu je pogosto obiskal mesta, kjer se je Morrison rad zadrževal in se naučil prav vseh besedil Morrisonovih pesmi. Da se je njegov trud izplačal, potrjujejo tudi pričevanja nekdanjih članov skupine The Doors, ki so po ogledu filma povedali, da je bil Kilmer tako prepričljiv, da bi občasno tudi oni le težko ločili njegov glas od Morrisonovega.

10. Adrien Brody za Pianista

Da bi se Adrien Brody kar najbolje vživel v vlogo v filmu Pianist, se je moral najprej naučiti, kako se človek počuti, ko v življenju izgubi prav vse. In zato je to tudi storil. Odrekel se je svojemu stanovanju, prodal svoj avto, izklopil telefon in prekinil razmerje s svojo takratno punco. In čeravno se bo morda mnogim zdelo, da je močno pretiraval, pa je le težko oporekati dejstvu, da se je najlažje vživeti v vlogo drugega tako, da nekaj milj prehodimo v njegovih mokasinih.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec