2 CELLOS: »Dokler ne podivjava!«

2 CELLOS: »Dokler ne podivjava!« (foto: Simone Di Luca) Simone Di Luca
10. 4. 2017

Glasbenika, ki polnita največja in najprestižnejša koncertna prizorišča po vsem svetu, sta pripravila največji in najspektakularnejši koncert v Sloveniji doslej. Z raznovrstnim repertoarjem sta nas ob konfetih, ognju in spektakularnih svetlobnih efektih popeljala od skladb filmskih epov do AC DC in Michaela Jacksona.

2 CellosDolgo pričakovani koncert priljubljenih čelistov je bil razprodan že od oktobra.

Luka Šulić in Stjepan Hauser sta s potezo loka na noge vzdignila 10 tisoč ljudi in s spretnostjo izkušenih virtuozov simfoničnega orkestra RTV Slovenija ustvarila napeto vzdušje med pričakujočo množico. »Dober večer, Ljubljana. Dober večer, Slovenija!« je občinstvo pozdravil Luka ter spomnil, da sta v Stožicah že pred leti nastopila kot predskupina Eltona Johna, ob tem pa napovedal, da bo naslednjič kot njuna predskupina morda nastopil kar Elton sam.

»Vesela sva, da sva končno v Lukovi deželi. Je bil že čas, kajne?« se je v petek še pošalil Stjepan in dodal: »Začela bova kot gospoda z mirnim delom koncerta, dokler ne podivjava. Upava, da boste ostali do takrat!«

2 CellosUdarni dvojec je v prvi polovici koncerta predstavil skladbe s svojega novega albuma Score ter požela navdušenje z najbolj znanimi melodijami filmskih klasik: Boter, Pogumno srce, Gladiator, Titanik in Igra prestolov.

Priporočamo