Leonardo DiCaprio: To je bila najbolj ekstremna izkušnja, kar sem jih doživel

Leonardo DiCaprio: To je bila najbolj ekstremna izkušnja, kar sem jih doživel (foto: Profimedia) Profimedia
10. 5. 2016

Na intervju v SoHo Grand Hotelu v New Yorku pride Leonardo DiCaprio poudarjeno sproščen. Fine obleke, ki jih navadno nosi na fotografijah, je pustil v omari.

Aha? Želi z džinsom, supergami in pulijem sporočiti, da intervjuji zanj nimajo posebne vrednosti? Nikakor! Njegov novi film je pri 41-letniku vzbudil celo nenavadno zgovornost. Verjetno zato, ker ga je režiser Alejandro González Iárritu v filmu Povratnik spravil do umetniške meje. In morda v puliju tudi laže govori o vlogi: DiCaprio igra v filmu moškega, ki se v divjini bojuje za preživetje.

Sredi februarja je v Londonu za to vlogo prejel bafto za najboljšega igralca, kar je bila napoved za oskarje konec februarja. Kakor gotovo že veste, je Leo po petih nominacijah za to najpretižnejšo filmsko nagrado končno prejel oskarja za najboljšo moško glavno vlogo.

Playboy: Razmršena brada, štrenasti las­je in življenje v neokrnjeni naravi skupaj z drugimi trdoživimi pobi: Je snemanje Povratnika okrepilo vašo moško plat?

Bolj moško sploh ne gre. Počutil sem se kot mešanica iz kamenodobnega človeka in strastnega planinca. Igrati gorjana v divjini Amerike okrog leta 1820 je eno, utelesiti tega gorjana pod režisers­ko tak­tirko Alejandra Gonzáleza Iárrituja pa je to nalogo dvignilo na povsem novo raven.

Playboy: Kako je bilo snemati z mehiškim filmskim ustvarjalcem?

Vse prizore smo posneli v naravi, ne v studiu. Vse v naravni svetlobi in v vsakem vremenu. Zame kot igralca so to bile občasno najbolj ekstremne izkušnje, ki sem jih v svojem poklicu kdaj doživel.

Preberite več na Playboy.si