22 let srečnega zakona jordanske kraljice Ranie

26. 6. 2015

Jordanska kraljica Rania in kralj Abdulah sta praznovala 22-letnico zakona. Mož ji je podaril prekrasen šopek rož, sliko pa je objavila na Instagramu. Pod fotografijo je zapisala: "On ve, kako polepšati moj dan." Poleg tega je kraljica povedala, da ji ob možu še vedno vztrepeta srce in da je po 22 letih zakona zelo srečna ženska. Vse najboljše, vaša kraljeva visokost.

K raljica se je rodila kot Rania Al Yaseen v Kuvajtu. Bila je običajno palestinsko dekle, katere oče je delal kot zdravnik v eni izmed otroških bolnišnic v Kuvajtu.

Pozneje je študirala računalništvo in znanost v kombinaciji s poslovno šolo in administracijo na ameriški univerzi v Kairu. Mladi princ jo je povsem po naključju srečal v eni izmed bank v Amanu, kjer je Rania tudi delala. Banka je bila v lasti svaka kralja Abdulaha. Prva služba Ranie je bila povezana z računalništvom, a jo je pozneje zapustila, ker ji niso ponudili mesta, ki so ji ga sprva obljubili.

Ljubezen na prvi pogled

Šest mesecev po tem, ko sta se Rania in Abdulah prvič srečala, sta 22. februarja 1993 razglasila zaroko, ki so jo praznovali pri njenih starših. Abdulah ji je poklonil dragocen diamantni prstan. Poroka se je zgodila 10. junija istega leta v palači kraljice Zein Al Šaraf in nanjo je bilo povabljenih dva tisoč gostov, med njimi španska kraljica Sofia, maroški princ Mohamed, šejk Mohamed Al Maktoum iz Dubaja, šejk Mešal Al Thani iz Katarja in številni drugi. "Vem, da sem se prav odločila, saj je Abdulah ljubezen mojega življenja in ne bi mogla biti bolj srečna, kot sem z njim," pravi o svojem odnosu z možem Rania. Skupaj imata štiri otroke, na katere sta oba zelo ponosna: princa Huseina, princeso Iman, princeso Salmo in princa Hašema.

Sanjska poroka

Na poročni dan je Rania nosila dve obleki: eno je imela za obred, drugo pa pozneje za zabavo. Obe je oblikoval britanski modni oblikovalec Bruce Oldfield. Letos je par praznoval 20. obletnico poroke. Vmes so se sicer pojavile govorice, da se ločujeta, da že dolgo ne spita več v isti postelji niti v isti sobi palače v Amanu. A govorice niso bile resnične in par je še vedno srečen. V Jordaniji sta zelo priljubljena. Rania je takoj po poroki našla pot do srca svojega naroda.

Priporočamo