Alya: “Rada hodim tja, kjer po telefonu nisi dosegljiv!”

Na potovanjih vedno uživa s svojim nepogrešljivim kovčkom Rimowa. (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
27. 8. 2016

Pesmi naše simpatične in opazne pevke Alye so polne energije, spodbudnih sporočil in čustev. Nič nenavadnega torej ni, da mladenka prekipeva od pozitive in energije. Alya je vrelec prijetnih čustev, polna eksploziva in samozavesti; je drzna, drugačna in odbita. Kljub temu pa se včasih rada tudi 'odklopi', saj je treba namreč napolniti svoje baterije.

Story: Če pogovor začneva s filozofskim vprašanjem: v kaj ste verjeli nekoč in v kaj verjamete danes?

V bistvu se ni kaj dosti spremenilo. (smeh) V tisto, kar sem verjela včasih, verjamem še danes. Od nekdaj sem verjela, da si sam svoje sreče in usode kovač, da kar daš, prejmeš nazaj, in da se dobro z dobrim vrača.

Story: Večkrat ste izpostavili, da moramo ljudje pokazati tudi svojo ranljivost in svoja globlja čustva. Pravite, da vam to ni težko, pa je bilo vedno tako?

Priznam, včasih mi to ni bilo najbolj lahko, saj se mi je zdelo, da bodo ljudje potem oprezali ravno za tistim - ranljivim. Vendar sem čez čas, ob odraščanju in zorjenju, spoznala, da je treba biti iskren, saj se tako počutiš najbolje in lahko le tako zares dobro funkcioniraš.

Story: Vaše pesmi so energične in polne spodbudnih sporočil. Bi lahko rekli, da se v njih preslikava vaše življenje, vaša dnevna energija?

Seveda, vedno pojem, kar čutim. V mojih besedilih lahko razberete, da si predvsem želim ljudi spraviti v dobro voljo, hkrati pa se včasih dotaknem tudi najglobljih čustev.

Story: Ste vrelec pozitivnih čustev, polni eksploziva in samozavesti. Ste drzna, drugačna, odbita. Od kod energija za vse to?

Hvala. (smeh) Energijo mi daje okolje, zato so tudi teksti obdobju primerni. Inspiracijo najdem v naravi, v meditaciji, prijateljih, ljubezni ...

Story: Poletje, morje, pobeg v kraje, kjer se čas ustavi. Tam najdete svoj prostor, svoj mir in svoje zatočišče. Kaj pravzaprav počnete takrat?

Ah, morje, moj drugi dom. (smeh) Na obali nastaja večina mojih idej, rada hodim tja, kjer po telefonu nisi dosegljiv. Tam namreč možgani delujejo čisto drugače. Na morju se popolnoma umirim, rada veliko berem, izvajam jogo in meditiram. Pa seveda uživam. (smeh)

Story: Ste se letos že kaj nadihali morskega zraka in nahranili svojo dušo?

Vsak mesec sem v Dalmaciji, tako da ja. (smeh)

Story: Kaj vse vas še čaka to poletje?

Tega poletja se zelo veselim, sploh zaradi koncertov. Ponosna sem tudi na zmago na Melodijah morja in sonca, pred dnevi smo predstavili še video za uspešnico 'Ti - Srce za srce'. Vesela sem, da sem se lahko predstavila z nečim novim, predvsem drugačnim, kot ste me vajeni. (smeh)

Story: Kaj pa popotovanje v malo bolj eksotične kraje? Se kje na kotičku našega planeta skriva vaša sanjska destinacija, ki si jo nekoč resnično želite obiskati?

Seveda! Jaz bi namreč potovala 'nonstop'! (smeh) Ta trenutek sanjam o Honoluluju in Barbadosu.

Story: Zaupajte nam še nekaj: brez česa si ne znate predstavljati poletnih dni?

Brez dobre glasbe, knjige, dobre družbe in seveda mojega nepogrešljivega kovčka Rimowa.

Story: In kaj bi v teh poletnih dneh zaželeli bralcem naše revije?

Uživajte, uživajte, uživajte, poletje je tu! (smeh)

Napisal Domen Mavrič
Fotografije Story press, Igor Zaplatil

Značke: Alya
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story34/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 34/2016

Story 34/2016, od 18. 08. 2016