Amal in George Clooney: Načrtujeta selitev

Nakup nepremičnine v ZDA je manjše presenečenje, saj sta se zvezdnika šele pred kratkim vselila v razkošno hišo v angleški vasi Sonning. (foto: Tim Jeras) Tim Jeras
Vir: Story
24. 10. 2016

Amal in George Clooney sta se šele pred nekaj meseci vselila v svoje novo domovanje v Angliji, zdaj pa očitno že načrtujeta novo selitev. Na drugi strani velike luže sta si namreč omislila novo razkošno nepremičnino.

Po poročanjih portala Page Six sta si ameriški igralec, filmski ustvarjalec in aktivist George Clooney ter njegova žena Amal, britanska odvetnica libanonskih korenin, dejavna predvsem na področju človekovih pravic, kupila luksuzno nepremičnino v New Yorku.

Stanovanje, za katero naj bi odštela več milijonov ameriških zelencev, je v spektakularnem nebotičniku 100 East 53rd Street, ki nastaja po načrtu zvezdniškega arhitekta Normana Fosterja in naj bi bil dokončan prihodnje leto. Natančna cena stanovanja, ki sta ga izbrala zvezdnika, sicer ni znana, a dovolj zgovoren je že podatek, da se najcenejša stanovanjska enota v omenjeni zgradbi prodaja za okoli 2,3 milijona evrov. Poleg tega velja pravilo: višje nadstropje, višja cena.

George in Amal sta si po trditvah domnevno dobro obveščenega vira privoščila stanovanje v enem od zgornjih nadstropij. Cena? Med 50 in 60 milijonov evrov.

Celo za tako uspešen par, katerega premoženje ocenjujejo na okoli 156 milijonov evrov, je to precej zajetna vsota, a nakup nepremičnine je zanju prav gotovo tudi dobra naložba. V obzir je treba vzeti tudi to, da je nebotičnik z luksuznimi stanovanji le slaba dva kilometra oddaljen od sedeža Organizacije združenih narodov, kar za ugledno odvetnico, kot je Amal, ni nepomembno. Do slovite univerze Columbia, na kateri dela kot docentka, je sicer nekoliko dlje, a ji drugo domovanje v Velikem jabolku kljub temu prav gotovo pride še kako prav. Enako velja tudi za Georgea, ki je zaradi delovnih obveznosti precej pogosto v New Yorku in ki ima toplino lastnega stanovanja verjetno raje kot brezosebne hotelske sobe.

Napisal Tim Jeras
Fotografije Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story43/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 43/2016

Story 43/2016, od 20. 10. 2016