Ameriška igralka obtožila G. W. Busha spolnega nadlegovanja, ta pa se ji je opravičil

Ameriška igralka obtožila G. W. Busha spolnega nadlegovanja, ta pa se ji je opravičil (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 10. 2017

Nekdanji ameriški predsednik George W. Bush se je opravičil igralki Heather Lind, ki ga je obtožila, da jo je pred štirimi leti spolno nadlegoval, ko sta se udeležila promocijskega dogodka za novo televizijsko serijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

34-letna Lindova je pojasnila, da se je incident pripetil pred štirimi leti na dogodku za promocijo televizijske serije, navaja AFP tabloid Daily Mail, ki je shranil njeno objavo o incidentu na Instagramu. Ta sedaj ni več dostopna.

Po razkritju spolnih zlorab s strani ameriškega producenta Harveyja Weinsteina, je o tem sicer spregovorilo že na milijone žensk, med drugim v okviru kampanje na družbenih omrežjih pod oznako #MeToo (tudi jaz).

Lindova je želela svojo zgodbo deliti, ko je 93-letnega Busha starejšega videla na odru na dobrodelnem koncertu v Teksasu za žrtve orkanov, ki so razdejali jug ZDA in karibsko območje.

"Vznemirilo me je, saj se zavedam spoštovanja, ki ga uživajo nekdanji predsedniki," je zapisala.

Pojasnila je, da se je ob tem spomnila na dogodek ob promociji serije, ko so se fotografirali v podobni pozi, kot nekdanji predsedniki na dobrodelnem koncertu. "Z mano se ni rokoval. Dotaknil se me je od zadaj s svojega invalidnega vozička s svojo ženo Barbaro Bush ob strani. Povedal mi je opolzko šalo," je še zapisala.

Kasneje je Bush ponovil dejanje, njegova soproga pa je po pričevanju Lindove le zavila z očmi in dejala "ne že spet".

V izjavi, ki sta jo dobila Daily Mail in New York Daily News, Bushev tiskovni predstavnik sicer ni zanikal dejanja, ampak je dejal, da je bil to narobe presojen poskus humorja. "Predsednik Bush ne bi nikoli pod nobenim pogojem namenoma komu škodil in se iskreno opravičuje, če je njegov poskus humorja užalil gospo Lindovo," je sporočil.

Priporočamo