Amy Winehouse: Slava ni bila najboljša zanjo!

Amy Winehouse: Slava ni bila najboljša zanjo! (foto: Profimedia) Profimedia
13. 7. 2015

Kot režiser težko pričakovanega biografskega glasbenega dokumentarca z naslovom Amy se je podpisal Asif Kapadia. V njem je osvetlil kratko življenje priljubljene angleške glasbenice Amy Winehouse.

Slovenski oboževalci pokojne zvezdnice bodo morali še malo potrpeti, saj si bodo dokumentarni film Amy v kinu lahko ogledali šele konec julija, filmski kritiki pa so si Asifovo stvaritev seveda že ogledali in so navdušeni.

Po režiserjevih besedah je bilo ustvarjanje dokumentarca zdravilna izkušnja za vse udeležene.

"Za ljudi, ki so jo poznali, je bila ta izkušnja vsekakor katarzična. Številni med njimi so bili sposobni govoriti o tem in imajo zdaj občutek, da lahko svoje življenje končno spet živijo naprej. Na neki čuden način – in to sploh ni bil namen, res nikoli ne bi rekel, da je bil to namen – so lahko s tem, ko so se po­govarjali z nami in nam pomagali, da smo ustvarili film, žalovali in se znebili bremena, ki so ga do takrat nosili v sebi," je še dejal Asif in pojasnil: "Ljudje, ki so poznali Amy in s katerimi sem se pogovarjal, na primer novinarji ali drugi ljudje iz medijev, fotografi, so vsi po vrsti čutili rahlo odrešitev od nečesa, kar so, ne da bi se tega sploh zavedali, nosili s seboj – ne nazadnje so jo srečevali, se pogovarjali z njo ali pa jo poznali ..."

Preberite več na Cosmopolitan.si