Andy Garcia prispel na Hrvaško na snemanje filma Mamma Mia

Andy Garcia prispel na Hrvaško na snemanje filma Mamma Mia (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
27. 9. 2017

Kubansko-ameriški filmski zvezdnik Andy Garcia je v torek prispel z letalom v Split, potem pa se je z ladjo odpravil proti otoku Vis, kjer poteka snemanje celovečerca "Mamma Mia! Here We Go Again". Na Visu kmalu pričakujejo tudi ostale glavne igralce nadaljevanja filmskega muzikala, kot sta Pierce Brosnan in Colin Firth.

Po prihodu v Split Garcia ni bil razpoložen za izjave niti dajanje avtogramov, kar je v skladu z njegovimi znanimi stališči o strogi zasebnosti in zavračanju "hollywoodskega načina življenja", danes poroča Jutarnji list. Kot dodaja, je na Hrvaško prispel brez soproge in štirih otrok. Igralec je najbolj znan po svojih vlogah v celovečercih Boter 3 in Nedotakljivi ter "Oceanovi" trilogiji.

Podrobnosti o vlogi 61-letnega Garcie v nadaljevanju celovečerca Mamma Mia sicer še niso objavljene. Igral naj bi Fernanda Cienfuegosa, morda pa bo zapel tudi uspešnico Fernando švedske skupine Abba, ugibajo mediji. Film Mamma Mia namreč tako kot globalno znani gledališki muzikal s tem naslovom temelji na pesmih nekoč ene najbolj priljubljenih svetovnih glasbenih skupin, kvarteta Abba.

Garcia se bo na Visu pridružil svoji kolegici Amandi Seyfried, na snemanju na dalmatinskem otoku pa kmalu pričakujejo tudi Brosnana in Firtha.

Na obisku v Splitu je bila prejšnji konec tedna tudi filmska zvezdnica Julia Roberts, v začetku prihodnjega leta pa v Dubrovnik prihajata še njen kolega Daniel Craig, ki se bo tam snemal nov film o Jamesu Bondu.